Doğum sırasında içeride unutulan gazlı bez 2 yıl sonra bulunabildi

Antalya'da yaşayan Y.S. doğum yaptıktan sonra ağrı ve iltihap sorunuyla uğraştı. İki yıl boyunca doğumu yaptıran doktoru dahil birçok hastaneye başvuran kadının sorunu tomografiyle ortaya çıktı: Doğumda karnında unutulan 30 santimetrelik sargı bezi.

Sağlık 30 Kasım 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Antalya’da yaşayan Y.S. isimli kadın iki yıl önce kızını dünyaya getirmek için bir özel hastaneye gitti ve sezaryenle doğum yaptı. Y.S. taburcu edildikten sonra kusma ve ağrı şikayetleri başladı ve yeniden aynı hastanenin yolunu tuttu. Bağırsaklarında sorun olduğu belirtilen kadın 12 gün boyunca tedavi gördü, yeni doğurduğu kızından da ayrı kaldı. Dünyaya yeni gözünü açan bebek anne sütünden mahrum kaldı.

Tedavisinin ardından taburcu edilen çiçeği burnunda annenin bu kez de dikişlerinden iltihap akmaya başladı. Yine aynı hastaneye giden kadın doğumunu yaptıran doktora muayene oldu, ama iddiaya göre doktor D.A. ‘durumun normal olduğunu ve iltihabın zamanla kuruyacağını’ söyledi. Y.S.’nin ara ara ağrıları ve iltihap akıntısı tam iki yıl devam etti. Başvurduğu hastanelerden sonuç alamayan genç kadın ağrılı iki yılın ardından iki ay önce Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti.

Bu hastanede doktor acil tomografi çekilmesini istedi ve Y.S.’nin karın boşluğunda doğumda unutulan bir sargı bezi olduğu görüldü. İki yıldır sürekli ağrı ve iltihap sorunları yaşamasının sebebi unutulan yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki gazlı bezdi. Ameliyata alınan kadının karnından gazlı bez alındı ve Y.S. hukuki süreç başlattı.

Çok zor günler yaşadığını belirten Y.S. iki yıl boyunca ağrılarının ve ara ara iltihap akışının devam ettiğini söyledi, “Farklı hastanelere başvurdum ancak kimse teşhis koyamadı. En son Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdum. Burada doğum sırasında karnımda sargı bezi kaldığı söylendi. İlk doğum yaptığımda 10 gün boyunca ağrılarım yüzünden çocuğumu kucağıma bile alamamıştım” dedi.

Doğum yaptığı hastanenin yönetimi bundan yeni haberdar olduğunu, durumu incelediklerini açıkladı. Konuyla ilgili yorum yapmayacaklarını belirten yönetim açıklamayı inceleme sonrasında gerek görülürse yapacakmış.

Türünün ilk örneği: Anne karnındaki bebeğe başarılı beyin ameliyatıTürünün ilk örneği: Anne karnındaki bebeğe başarılı beyin ameliyatı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.