İki işçi zehirlendi: Hastanede kimyasal tehdit protokolü uygulandı

İstanbul'da bir hastaneye zehirlenme belirtisiyle getirilen iki işçinin tedavisi sırasında hastanedeki bazı kişilerde de benzer belirtiler ortaya çıkınca Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) protokolü uygulandı.

Sağlık 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’ne saat 19:30 sıralarında kimyasal ilaçlama yaparken yüzleri kızaran ve zehirlenme belirtileri görülen iki işçi getirildi. İşçilerin acil serviste işlemleri yapılırken servisteki diğer bazı hastalarda da yüz ve göz kızarıklıkları görüldü. Bunun üzerine acil servis doktorlarına haber verildi. Acil servise muayene için gelen hasta ve yakınları da kısa sürede tahliye edilirken işçiler ve yanlarında bulunup etkilenenler ‘izole hasta’ olarak karantina odasında müşahede altına alındı. Hastanede Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) protokolü uygulanırken acil servisteki hastaların daha gelişmiş hastanelere sevk edilmesi kararlaştırıldı.

KBRN protokolü kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit riski olan durumlarda devreye sokuluyor. Protokol uygulanan bölge izole edilip sonra burayla bağlantılı kişiler karantinaya alınıyor. Riskin derecesine göre önlemler arttırılıyor.

Sağlık görevlileri özel kıyafet giydi

Bu kararın hemen ardından zehirlenerek acil servise getirilen iki işçi ile tedavi sırasında etkilenen diğer hastalar başka hastanelere sevk edildi.

Hastaların sevki için görevlendirilen ambulanslardaki sağlık görevlilerinin özel koruyucu kıyafet giydiği görüldü. Zehirlenen hastaların başka hastanelere nakli sırasında hastanenin bahçesine sivil araç girişi tamamen durduruldu. Görevliler görüntü alınmasını engellemeye çalışırken hastanede bahçede bekletilen hasta ve yakınlarının daha sonra servise alınacağı açıklandı.

‘Acilde şu anda hiçbir hizmet yok’

Diş tedavisi için gelen Bekir Gök “Hastaneye geldim. Kayıt almadıklarını söylediler. Nedenini sordum, zehirlenen kişiler olduğunu belirterek içeridekileri çıkarmaya başladılar. Güvenlikçilere sordum, tarım ilacından zehirlenenler içeride beklediği için yanlarında bulunanları doktorların tedbir amacıyla dışarı çıkardığını söylediler. Şu an muayene yapmıyorlar. Acilde hiçbir hizmet yok” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.