Kanada her sigaranın üzerine tek tek sağlık uyarısı koyuyor

Kanada 1 Ağustos’tan itibaren her sigaranın üzerine tek tek uyarı koyacak. Uygulamayla ülke çapında tütün kullanımının 2035 yılına kadar yüzde 5'in altına düşürülmesi hedefleniyor.

Sağlık 3 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Kanada’da sağlık uyarıları paketin yanı sıra her sigaranın üzerinde de yer alacak.

“Sigara dumanı çocuklara zarar verir.” “Sigara lösemiye neden olur.” “Her nefeste zehir.” Bu uyarılar yakında Kanada’da her bir sigaranın üzerinde İngilizce ve Fransızca olarak görünecek mesajlar arasında. Kanada dünyada bu uygulamaya ilk geçen ülke oldu.

Yeni düzenleme, Kanada Hükümeti’nin sigara içen yetişkinlerin sigarayı bırakmasına yardımcı olmak, gençleri nikotin bağımlılığından korumak ve sigaranın çekiciliğini azaltmak için devam eden çabalarının bir parçası olarak yürürlüğe giriyor.  Uygulamayla ülke çapında tütün kullanımının 2035 yılına kadar yüzde 5’in altına düşürülmesi hedefleniyor.

Kanada Sağlık Bakanı Jean-Yves Duclos yaptığı açıklamada, “Tütün kullanımı Kanada’nın en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olmaya devam ediyor ve ülkenin önde gelen önlenebilir hastalık ve erken ölüm nedeni. Hükümetimiz, Kanadalıların, özellikle de gençlerin sağlığını korumaya yardımcı olmak için elimizdeki her kanıta dayalı aracı kullanıyor” dedi.

Yeni düzenleme 1 Ağustos’ta yürürlüğe girecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.