Kuduz Şanlıurfa’dan sonra komşu il Diyarbakır’da da görüldü

Şanlıurfa'da bir ay içinde iki kuduz vakasının ardından bu kez komşu il Diyarbakır'da bir çiftlikte kısa süre önce ölen köpek ile ısırdığı 2 inekte kuduz belirtilerine rastlanıldı.

Sağlık 17 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Kuduz dehşeti devam ediyor. Diyarbakır’ın Hani ilçesinin kırsal Kırım Mahallesi’nde çiftlik sahibi, bir süre önce 2 ineğini ısıran köpek ölünce kuduz şüphesiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne haber verdi. İhbar üzerine çiftliğe giden ekipler, ölü köpekte ve ineklerde yaptığı incelemede kuduz bulgularına rastladı. Çiftlik hayvan giriş- çıkışına kapatılırken, ölen köpek ile kesilen inekler gömüldü. İneklerden alınan numuneler incelenmek üzere Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi.

Öte yandan Diyarbakır’a komşu olan Şanlıurfa’da da iki kişi bir ay içinde hayatını kaybetmişti.
İlk olay Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşanmıştı. Siverek’te köpeğin ısırması sonucu kuduz teşhisi konulan Lütfü Seray tüm aşılarının tam olmasına rağmen hayatını kaybetti.

Kuduzdan ölüme götüren bir ay: Mimarın acılı abisi tüm detaylarıyla anlattı Kuduzdan ölüme götüren bir ay: Mimarın acılı abisi tüm detaylarıyla anlattı 

İkinci vaka ise  Suriye’de köpeğin ısırması sonucu kuduz olan Hasan Halil Faras’ın başına geldi.  Kuduz teşhisinin ardından tedavi gördüğü hastaneden kaçan Hasan Halil Faras, ikna edilerek Akçakale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Faras yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'da yine kuduz kabusu... Bu kez hasta hastaneden kaçtıŞanlıurfa’da yine kuduz kabusu… Bu kez hasta hastaneden kaçtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.