NASA onaylı uyuma pozisyonu: Bacaklar ve başınız, kalp hizasından yukarıda olacak

İyi bir uyku çekmek isteyenlere NASA onaylı bir pozisyon tarifi geldi. Buna göre amaç başınızı ve bacaklarınzı kalp hizasından yukarıda tutmak. Bunun kolay yolu sırt üstü yatıp, dizlerinizin ve boynunuzun altına bir ya da iki yastık koymak. İyi uykular.

Sağlık 9 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bu uyku pozisyonuna Zero Gravity deniyor.

Kaliteli bir uyku için şartları mükemmelleştirmenin peşindeyseniz size güzel bir haber: NASA onaylı bir uyku pozisyonu varmış. 

NASA’nın geliştirdiği ve astronotların kilolarını dengelemeleri ve stresten arınmalarını amaçlayan uyku pozisyonu, insomniaya da çare olabilir.

Peki bu nasıl bir pozisyon? Şöyle: Temel olarak başınızın ve bacaklarınızın kalp hizasından yukarıda tutulmasıyla sağlanıyor. Bu pozisyonda bedeninizin orta kısmı aşağıda kalıyor.

Buna da ‘Zero gravity’ uyku pozisyonu diyorlar. Yani yerçekimsiz. Söz konusu pozisyonda vücudun yatakta 120 derece açıda yatması amaçlanıyor. Bu haliyle kalp üzerindeki baskı azalıyor ve vücuda kanı daha rahat pompayalabiliyor. Bu pozisyonda beden, düşük yerçekimi koşullarındaki doğal pozisyonunu taklit ediyor. Vücut rahatlamak için fazla çaba göstermiyor. Uyku bozukluğu yaşayanların yüzde 80’e yakını ağrılı, sert ve şişmiş eklemler nedeniyle uyumakta zorlanıyor. Sıfır yerçekimi pozisyonunda uyumak ise vücut üzerindeki baskıyı azaltarak bu rahatsızlığın bir kısmını hafifletebiliyor.

Nasıl böyle yatacağınıza gelince. Eğer evinizde zero gravity becerisine sahip yatak yoksa, sırt üstü uzanıp bacaklarınızı kaldırdıktan sonra diz ve kaval kemiklerinin altına bir ya da iki, boynunuzun hemen arkasına bir ya da iki yastık koyarak, vücudunuzun orta kısmını altta kalacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Bu uyku pozisyonu da size daha iyi bir uyku yaşatacak.

Apple'ın yeni planı: Yapay zeka destekli yaşam koçluğu hizmetiApple’ın yeni planı: Yapay zeka destekli yaşam koçluğu hizmeti

İki cevabı da doğru olan bir matematik sorusu olabilir mi?İki cevabı da doğru olan bir matematik sorusu olabilir mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.