Bir sağlık turizmi skandalı daha: Yağ aldırma ameliyatının ortasında uyandı, dört ayda dokuz kez bıçak altına yattı

İzmir'de özel hastanede yağ aldıran İngiliz uyruklu Howels dört ay boyunca dokuz kez ameliyata girmek zorunda kaldı. İlk ameliyatının ortasında uyanan kadın yaşadığı korkuyu bir kenara bırakıp hastane hastane dolaştı, olayı da yargıya taşıdı.

Sağlık 27 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Charm Pixie Howels, ameliyatın ardından uzun süre vücudundaki yaraları iyileştirmeye çalıştı.

İngiliz uyruklu 28 yaşındaki Charm Pixie Howels, Hüda Kaya’yla nişanlıydı ve Aydın’ın Söke ilçesinde yaşıyordu. Burada yağ aldırmaya karar verdi ve İzmir’in Torbalı ilçesindeki özel bir hastaneyle görüştü, ameliyat olmaya karar verdi. Genç kadın önce vazgeçti; sonra iddiaya göre hastane çalışanları onu ikna etti ve o da ameliyat masasına yattı. Ancak operasyonun tam ortasında uyandı, çünkü narkozun etkisi geçti ve doktorlar beş buçuk saat kadını bir yerde bekletti. Bu beklemenin ardından Charm Pixie Howels yeniden ameliyat masasına yattı.

Bu müdahale de genç kadını iyileştirmeye yetmedi. Taburcu oldu, ama sürekli hastaneye gitti, o da işe yaramayınca farklı hastanelerde çare aradı. Değişik dönemlerde yine ameliyat olmak zorunda kaldı ve dört ayda toplam dokuz kez ameliyat oldu. Şimdi de doktorun yeterli şekilde ilgilenmediği iddiasıyla süreci yargıya taşıdı. Bu sırada Söke’dedeki bir hastanede tedavi gördü ve bacağından alınan doku sayesinde iyileşti.

Türkiye’de bu tür ameliyat yapan güzel yerler olduğunu öğrendiğini belirten Howels bu ameliyatı düşünenlerin iyi araştırma yaptıktan sonra işlem yaptırmasını öneriyor. Nişanlısı Hüdai Kaya ise sevgilisinin zor bir süreçten geçtiğini kaydederek ameliyat sürecinden sonra birçok kez sağlık sorunuyla karşılaştıklarını belirtiyor. Nişanlısının tedavisinin sürdüğünü aktarıyor.

Yumurtalıklarından 23 kilo kitle çıktı, yaşaması mucizeYumurtalıklarından 23 kilo kitle çıktı, yaşaması mucize

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.