Yeni bulgu: Affetmek depresyon ve anksiyeteyi azaltıyor

Amerika'daki Virginia Commonwealth Üniversitesi'nin beş ülkede yürüttüğü, sonuçları yeni çıkan araştırmasına göre affetmek hem zihinsel sağlığı hem de genel iyilik halini iyileştiriyor.

Sağlık 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Virginia Commonwealth Üniversitesi Psikoloji Profesörü Everett Worthington ve ekibinin affetmenin etkisi hakkında beş ülkede yürüttüğü araştırmaya göre, affetmek hem zihinsel sağlığı hem de genel iyilik halini iyileştiriyor.

Araştırmada Worthington’un kendi geliştirdiği ve ‘REACH’ adını verdiği bir model kullanıldı. Bilimsel olarak onaylanmış bu model, bağışlayıcı biri olmak için atılması gereken beş farklı adımı içeriyor. Profesör Worthington, REACH modelini öğretmek ve uygulamak için çeşitli pratik alıştırmalar içeren bir çalışma kitabı hazırladı, araştırmanın merkezine de bu kitabı koydu. Çalışma kitabı, Hong Kong, Endonezya, Ukrayna, Kolombiya ve Güney Afrika’da 4 bin 598 katılımcının yarısına verildi. Katılımcılardan iki haftada egzersizleri tamamlamaları istendi. Sürenin sonunda çalışmayı tamamlayanlar ile çalışma kitabının verilmediği kişiler karşılaştırıldı. Çalışma kitabını tamamlayanlarda depresyon ve anksiyete belirtilerinde istatistiksel olarak anlamlı bir azalma tespit edildi.

Çalışma kitabına şuradan ulaşabilirsiniz: https://reach.discoverforgiveness.org

Üzücü haber: Patates kızartması kaygı bozukluğu ve depresyon riskini artırıyorÜzücü haber: Patates kızartması kaygı bozukluğu ve depresyon riskini artırıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.