10Haber yazdı, kavga büyüdü: Diyanet’ten Ak Partili Külünk’e suç duyurusu

Diyanet, Ali Erbaş hakkında FETÖ ve PKK iddiaları ortaya atan ‘Her şey delile dayanıyor, savcının temasını bekliyorum’ diyen AK Parti yöneticisi Metin Külünk hakkında ‘hukuki süreç başlatıldığını’ duyurdu.

Siyaset 8 Eylül 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik FETÖ ve PKK iddiaları ortaya attı.

FETÖ’cülerin de halen Diyanet’te üst düzey görevler bulunduğunu belirten Külünk, bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı’nın hakkında FETÖ iddiası bulunan bir kısım personele kol-kanat gerdiğini iddia etti.

10Haber’e konuşan Ak Parti MKYK üyesi Metin Külünk sosyal medyadan paylaştığı iddiaların hepsinin delili olduğunu belirterek, “Bu söylediğim her şey delillere dayanıyor. Bu delillerle 15 Temmuz sonrası birçok insan mahkumiyet aldı. Bir cumhuriyet savcısının benimle temasa geçmesini bekliyorum” dedi.

Ak Parti MKYK üyesi Külünk'ten Diyanet İşleri başkanına ağır suçlamalarAk Parti MKYK üyesi Külünk’ten Diyanet İşleri başkanına ağır suçlamalar

Diyanet İşleri Başkanlığı ise Ak Partili Külük’ün iddialarını yargıya taşıdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Külünk’ün suçlamalarına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Diyanet’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.