Dört yerde seçimler yenilenecek

YSK Başkanı Ahmet Yener 31 Mart'taki seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti ve DEM Parti'nin ikişer, CHP ve MHP'nin ise birer itirazının kabul edildiğini ve dört ilçede seçimlerin yenileneceğini açıkladı.

Siyaset 11 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
YSK Başkanı Ahmet Yener

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener YSK’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin itiraz sürecini takip eden basın mensuplarıyla bayramlaştı. Yener basın mensuplarının da YSK personeliyle birlikte mesai yaptığını belirterek YSK personeline sağlanan imkanların basın mensuplarına da sağlandığını söyledi.

Siyasi partilerin bulunduğu itirazların sonuçlarına ilişkin bilgiler veren Yener “Tüm siyasi partilerimizin itirazlarından kabul olanlar da var, ret olanlar da var. AK Parti’nin iki yerde itirazı kabul edildi. Aynı şekilde CHP’nin bir yerdeki itirazı kabul edildi. MHP’nin bir, DEM Parti’nin de iki yerde kurulumuza intikal eden itirazları kabul edildi. Süreç devam ediyor” dedi.

Yener yapılan itirazın kabul edilmesi nedeniyle Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi, Edirne’de bir belde ve Sivas’taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirterek seçimlerin seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran’da yapılacağını söyledi.

YSK nihai kararlarını verdi: CHP ‘itirazda’ birinci oldu, Ak Parti’ye de CHP’ye de ret yağdıYSK nihai kararlarını verdi: CHP ‘itirazda’ birinci oldu, Ak Parti’ye de CHP’ye de ret yağdı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.