‘Namus protokolü’ ayrışması: Millet İttifakı ortakları Kılıçdaroğlu’na ilk kez ağır konuştu, asıl şaşırtıcı olan genel başkanına destek veren CHP yöneticisi ve milletvekili yok

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile seçim dönemi yaptığı görüşmelerde “3 bakanlık ve MİT Başkanlığı” için protokol imzaladıklarını tartışmasına 6'lı Masa ortaklarından sert yanıtlar geldi.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili “İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol” sözlerine Altılı Masa kurmayları ağır ifadelerle tepki gösterdi. CHP'li vekillerden ise hedefteki genel başkanlarına bir destek gelmedi.

Siyaset 22 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, bu desteği 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı’nı almak şartıyla verdiğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu Özdağ protokolünü reddetmedi, parti içi muhalefete sopa gösterdiKılıçdaroğlu Özdağ protokolünü reddetmedi, parti içi muhalefete sopa gösterdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na iki gün önce (20 Temmuz) katıldığı canlı yayında Özdağ ile arasındaki protokol iddiaları soruldu. Kılıçdaroğlu, “İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol. O konuda kamuoyuna açıklama yapamam. Faik Öztrak’ın haberi yoktu” derken Özdağ ile görüşmesinden Altılı Masa liderlerinin haberinin olduğunu ancak protokolden kimsenin haberi olmadığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine Altılı Masa’yı oluşturan partilerden isimler büyük tepki gösterdi.

6’lı Masa topa tuttu,  CHP kurmayları genel başkanına sahip çıkmadı

6’lı Masa kurmayları, genel başkanlarını borbardıman altına alırken CHP kurmayları ve 131 kişilik meclis grubundan Kılıçdaroğlu’na tek bir destek gelmedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz: “Geride bıraktığımız başkanlık seçimlerini muhalefet kaybetmiştir ve Millet İttifakı’nın üyeleri olarak bunun sorumluluğunu üstlenmekten hiçbirimiz kaçamayız. Milletimize ödemek zorunda olduğumuz bir özür ve özeleştiri borcumuz var. Bunu yapmadan, ne halkımızın temsilini…”

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez: “Biz sahada kendisi için oy isterken, meğer o, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok. Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi Sayın @kilicdarogluk?”

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin: “Allah’tan; İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol..”

DEVA İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu: “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Anayasa Değişikliği Önerisi ve Ortak Mutabakat Metni çalışmaları iki yıllık zorlu bir süreç içinde büyük bir özveri, güven ve şeffaflık zemininde hazırlandı. Çoğu zaman sadece gündüzlerimizi değil, gecelerimizi de bu sürece seferber ettik. Emeklerimizin neticesinde ortaya bir Türkiye vizyonu koyduk. Kaygılarımız hep vardı ama hiçbirisi tünelin sonundaki demokrasi ışığından daha değerli değildi. Güveni zor inşa edersiniz ama çok kolay harcarsınız. Bu kadar kolay harcanmamalıydı.”

DEVA Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın: “Demokratik siyaset gizli protokollerle değil şeffaf biçimde yapılması gereken bir iştir Vatandaş kime, hangi şartlarda, nasıl bir çerçevede oy vereceğini bilsin, oyunu ona göre versin Çünkü hakimiyet milletindir.”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: “Başka hiçbir söz ya da açıklama seçim mağlubiyeti nedeniyle duyduğum büyük üzüntüyü ortadan kaldıramazdı. Teşekkür ederim Sayın Kılıçdaroğlu. Ben ve benim gibi sırf bu ülkeye demokrasi, hukuk ve eşitlik gelsin diye gecesini gündüzüne katan binlerce insana büyük bir teselli bahşettiniz! İyi ki olmamış!”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya: “Niye şimdi? kimin adına? kime ve neye hizmet ediyor? soruları sorulmadan gündemin peşine takılmak operasyonun ağına düşmek operasyoncunun attığı zokayı yutmaktır.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.