76 yaşındaki CHP’linin burnunu kırmıştı: MHP’li meclis üyesi ‘kendini korumak için’ kafa atmış

Mazbata töreninde 76 yaşındaki CHP’li Zülfikar Bal’a kafa atıp burnunu kıran MHP’li Alparslan Karaaslan ifadesinde “Kasığıma tekme atıp küfür etti. Kendimi koruma amaçlı olarak kafa attım” dedi. Bal ise saldırı anını 10Haber’e anlattı.

Siyaset 9 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Alparaslan Karaaslan (solda) Zülfikar Bal (sağ üstte) saldırı anı (sağ altta)

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını AK Parti listelerinden seçilen MHP’li Oktay Yılmaz kazandı. Yıldırım Belediyesi’nde dün Oktay Yılmaz ve meclis üyelerinin mazbata töreni vardı. Mazbata töreninde MHP’li meclis üyesi Alparslan Karaaslan kafa atıp 76 yaşındaki CHP Meclis Üyesi Zülfikar Bal’ın burnunu kırmıştı.

Olayın görüntülerinde Karaaslan’ın önce Bal’ın yanına giderek bir şeyler söylediği, ardından kafa attığı görülüyordu. Saldırının ardından Zülfikar Bal kanlar içinde yere düşüyordu. Ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Bal’ın aldığı darbeyle burnunun kırıldığı öğrenilmişti.

MHP’li meclis üyesi mazbata töreninde 76 yaşındaki CHP’li mevkidaşına kafa attıMHP’li meclis üyesi mazbata töreninde 76 yaşındaki CHP’li mevkidaşına kafa attı

Saldırının sebebi mazbata alırken bozkurt işareti yapan Karaaslan’a kendisinden sonra mazbata alan Bal’ın zafer işareti yapmasıydı. 

Olayın ardından Zülfikar Bal kendisine saldıran Karaaslan’dan şikayetçi oldu. Karaaslan bugün ifade verip serbest bırakıldı. 10Haber’in ulaştığı emniyet ifadesinde Karaaslan şunları söyledi:

“Ben Zülfikar Bal’ın PKK işareti yaptığını gördüm. Konuşmak için yanına gittim. Kendisi bana ’s….git faşist’ dedi. ‘Neden böyle konuşuyorsun?’ dedim. Bana ‘A… koyduğumun çocuğu buralar artık bizim’ diyerek kasığıma diziyle tekme attı. Ben de refleks olarak kendimi koruma amaçlı ona kafa attım. Saldırma amacım olsa yere düştükten sonra da devam ederdim saldırmaya.”

Görüntülerde ise, ifadesinin aksine Karaaslan’ın Bal’ın yanına giderek saldırdığı ve ardından ağır küfürler ve tehditler savurduğu görülüyor.

Zülfikar Bal o anı 10Haber’e anlattı: Yere yığıldım bir süre hiç bir şey duymadım

Saldırıya uğrayan Zülfikar Bal da o anları ilk kez 10Haber’e anlattı. Mazbata törenine CHP’den gelen mesaj üzerine gittiğini belirten Bal “Ben aslında seçilmiş asil meclis üyesi değilim. 22. sıradan yedek meclis üyesiyim. Çıkan asil üyelerden bazıları rabia ve bozkurt işareti yaptı mazbata alırken. Ben mazbata alacağımı bile bilmiyordum. Yedek üyelere de veriliyormuş. Adım okununca şaşırdım. Çıktım, hatıra fotoğrafı çektirirken de zafer işareti yaptım. Aradan 5-6 dakika geçmeden o adam yanıma gelip arkamdan omuzuma dokundu. Kafamı çevirdim bakışlarının kötü olduğunu anladım, ama ne dediğini anlamadım. Zaten o sırada geri çekilerek bütün hışmıyla o kafayı burnuma vurdu. Ben elimi omuzuna koyup ne dediğini anlamaya çalışıyordum, videoda da görünüyor zaten. Yere yığıldım, bir süre hiç bir şey duymadım. Sonra kalktığımda burnumun oluk oluk kanadığını gördüm. Polise kan sulandırıcı kullandığımı, kanı durduramayabileceklerini söyledim. Hastaneye gittim, burnumda kırık olduğu tespit edildi. Sonra karakola gittik ve ifade verdik. Bana saldıran kişi ifadesinde ‘Kasığıma vurdu, bana küfretti’ demiş. Bu videoda görülüyor. Benim hayatımda şiddet yoktur” dedi.

Kendisini CHP Genel Başkan yardımcılarının aradığını, il ve ilçe başkanının, milletvekillerinin yanına geldiğini belirten Bal AK Parti listelerinden belediye başkanı seçilen MHP’li Oktay Yılmaz’ın da aradığını söyledi. Bal “Hastanedeyken aradı. ‘Üzgünüm, kusura bakma’ dedi. Halimi hatırımı sordu” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.