Abdullatif Şener ‘kendi’ partisine oy vermemiş

5 yıl CHP’de siyaset yapan eski Ak Partili Abdullatif Şener, seçimlerde ilk turda Sinan Oğan'a oy verip ikinci turda geçersiz oy kullandığını söyledi. Şener, ilk tur seçimlerin ardından CHP’den ‘zaten’ istifa ettiğini açıkladı.

Siyaset 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP’de başlayan değişim tartışmaları sürerken, seçimlerin hemen öncesinde CHP’nin vekil listesine giremeyince CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezi’ne yönelik sert eleştirileriyle dikkat çeken eski CHP Milletvekili Abdullatif Şener, dün çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

Halk TV’de katıldığı canlı yayında CHP’ye dair eleştirilerini biraz daha açan Şener, şunları söyledi:

“Konuşmalarımda tüm söylediklerim teknik niteliktedir. Bir partiden ya da adaydan olduğum asla söylenemez. 2017 yılından bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dedikleri, benim ucube sistem dediğim sistemi CHP’lilerin ‘Tek Adam’ rejimi olarak anlatıyoruz. Ancak bu söylemin diğer boyutunu kimse tartışmıyor. O konuşmamda ilk kez ben bu manzarayı ortaya koydum. Manzara şu, eğer Cumhurbaşkanı başkanı ve meclis tek parti ya da ittifakta bulunursa ortada denge denetim mekanizmaları kalmayan bir otoriter yapı ortaya çıkıyor. Ancak meclis başka bir ittifakta cumhurbaşkanlığı başka bir ittifakta olunca başkanlık dominant bir yapıya geçemiyor. Hatta meclis çoğunluğu hangi ittifakta ise o daha güçlü olabiliyor. Ve bu durum bir kaos yaratıyor. ”

Tanju Özcan açtı ağzını yumdu gözünü

CHP’ye yönelik eleştirilerini seçim sonuçları “netleştikten sonra” kamuoyuyla paylaştığını iddia eden Şener, “Bakıldığında seçim bitmiş, nasıl bitmiş 49.52 oy alınmış ve psikolojik sınır aşılmış hatta ilk turda seçimi bitirebilirdi. YSK İnce’nin oylarını geçersiz oy saysaydı ik turda biterdi. Bitmiş bir seçimden sonra konuşuyorum. Bir kere CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum. 2. tur hiçbir şeyi kapatamamış. Farkında kapanmayacağını herkes biliyordu” diye konuştu.

Seçimlerin 2. turundan kime oy verdiniz sorusuna Şener şöyle yanıt verdi:

“1. turda Sinan Oğan’a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim.”

Halk TV yayınına katılan Kılıçdaroğlu’nun partiden ihraç ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben Kılıçdaroğlu’nu yıllarca bu yüzden eleştiriyorum. Sizin gibi badem bıyıklılara güvenerek siyaset yapmaya çalıştı” dedi.

CHP'nin vekil listesine giremeyen Abdüllatif Şener ile İbrahim Kaboğlu'nun 'istikrar' polemiğiCHP’nin vekil listesine giremeyen Abdüllatif Şener ile İbrahim Kaboğlu’nun ‘istikrar’ polemiği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.