Ak Parti İstanbul ilçe belediye başkanı adaylarını 20 Ocak’ta açıklıyor

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaretinde İstanbul’un ilçe belediye başkan adaylarının 20 Ocak’ta açıklanacağını duyurdu. AK Parti’nin İstanbul’da kullanacağı slogan da belli oldu.

Siyaset 17 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Murat Kurum, İstanbul Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Beyoğlu’nda İstanbul Sanayi Odası’nı(İSO) ziyaret etti. Kurum’a ziyarette AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti. Kurum İSO Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı ve İstanbul’un ilçe belediye başkan adaylarını 20 Ocak Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde tanıtacaklarını söyledi.

Kurum şöyle dedi:

“Bu manada inşallah güzel bir neticeyi de 31 Mart akşamı ilçe belediye başkanlarımızla birlikte alıyor olacağız. Buna yürekten inanıyoruz, ardından da proje lansmanını yapacağız, zannedersem ayın 30’unda beyanname tanıtımı Ankara’da olacak. Biz de ilçe belediye başkan adaylarımızı açıkladıktan sonra bir proje lansmanı düşünüyoruz. İnşallah onu da önümüzdeki süreçte detaylı şekilde sizlere açıklayacağız.”

AK Parti'nin Ankara adayının açıklanacağı tarih belli olduAK Parti’nin Ankara adayının açıklanacağı tarih belli oldu

‘Onların dümenine su taşımayacağız’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisiyle ilgili sözlerinin sorulması üzerine Kurum “Hemen başta da söyledim. Biz polemiklerin içinde olmayacağız. Yani Ekrem Bey şöyle dedi, Ekrem Bey böyle yaptı. İşte efendim, siyasi senaryolar veya işte ajanslar üzerinden kurulan senaryolar üzerinden biz konunun içinde olmayacağız. Yani onların dümenine su taşımayacağız. Bu konu İstanbulluların meselesi değil öncelikle bunu söyleyeyim yani İstanbulluların böyle bir derdi yok. İstanbulluların böyle bir sorunu yok” dedi.

Slogan belli oldu

AK Parti Cumhur İttifakı ortağı MHP ile yaptığı protokolle 39 ilçeden ikisini MHP’ye bırakmıştı. Cumartesi günü İstanbul’un 37 ilçe belediye başkan adayı tanıtılacak. İstanbul kampanyasının ana sloganı “Bizde başka bir aşk yok, sadece İstanbul” olacak.

Aynı sloganı içeren bir şarkı da önümüzdeki dönemde meydanlarda AK Parti’nin seçim şarkısı olarak kullanılacak. Ayrıca “Yeniden İstanbul,” “Kendini değil, kentini düşünen başkan,” “Şöhreti değil şehri düşünen başkan” söylemleri de meydanlarda ve paylaşımlarda dile getirilecek.

Murat Kurum sahaya indi: Polemikten uzak duracağızMurat Kurum sahaya indi: Polemikten uzak duracağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.