AK Parti Rize İl Başkanı Ayar’dan ’31 Mart’ istifası

AK Parti Rize İl Başkanı Ayar “Seçimlerde Rize’nin Türkiye birincisi olmasına rağmen kendimizi başarılı addetmiyoruz'' diyerek görevinden istifa etti.

Siyaset 22 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlerde CHP 47  yıl sonra birinci parti oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yaşanan başarısızlıkla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını söyledi.

Bu sonuçla ilgili ilk istifa Rize’den geldi. AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar bu ildeki başarıya rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini rahatlatmak için görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Ayar 2019’da Rize’de 18 belediyenin 14’ünü, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise 13’ünü kazandıklarını anlatarak şunları söyledi: ”Kongreler ertelenince ‘Yerel yönetimlerin seçimini de yapacaksın’ dediler. Böylece bugünlere geldik. İki kere sözlü, iki kere de yazılı olarak görevden affımı istememe rağmen izin alamamıştım. 31 Mart seçimlerinde hem il genel meclisi hem de belediye başkanlığı oylarında Rize’nin Türkiye birincisi olmasına rağmen kendimizi başarılı addetmiyoruz.

Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elini rahatlatmak için ‘Bu işi Rize’den başlatalım’ diyerek il başkanlığı görevimden affımı istedim. Türkiye birincisi olan Rize’nin il başkanı olarak görevden affımı isteyerek süreci başlatmak istedim. Bu kararım seçim sonuçlarından bağımsız alınan bir karardır. Ümit ediyorum ki genel merkezimiz bu sefer talebimi kabul edecektir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.