AK Parti yerel seçimler için adaylarını yılbaşından önce açıklayacak

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, yerel seçime ilişkin yaptığı açıklamada, "2024 seçimlerine giderken strateji ekibimiz var. 81 il ve 922 ilçemizdeki belediye seçimlerine yönelik titiz çalışma yürütüyoruz. Yılbaşı gelmeden adaylarımızı ve vaatlerimizi açıklamayı planlıyoruz" dedi.

Siyaset 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

AK Parti 14 Mayıs ve  28 Mayıs seçimlerinden olumsuz ekonomik göstergelere, yaşanan deprem felaketine rağmen galibiyetle çıktı. Seçimi kaybeden muhalefet 31 Mayıs 2024’te yapılacak yerel seçimler bir kenara dursun iç tartışmalarla meşgul. Ana muhalefet partisi CHP’nin gündemi Kurultay.

Genel seçimleri kazanan AK Parti ise şimdiden gözünü yerel seçimlere dikmiş durumda. AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler yerel seçimlerde gösterilecek olan adayların yılbaşından önce açıklamayı planladıklarını söyledi.

Güler, yaklaşan yerel seçimler öncesi başlatılan şehir buluşmaları çerçevesinde Aydın’a geldi. Aydın programına Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ziyareti ile başlayan Güler, önemli açıklamalarda bulundu.

Muhalefetsiz siyaset dönemiMuhalefetsiz siyaset dönemi

Kazanabilecek adaylarla ortaya çıkacağız’

Güler, 2024 yerel seçimlerine ilişkin “AK Parti belediyecilikte bir markadır. 2024 yerel seçimlerinde hem büyükşehirde hem ilçe belediyelerinde başarıya ulaşıp, Aydın halkımızın özlediği hizmet kalitesini sağlayacağız. Kazanabilecek adaylarla ortaya çıkacağız” dedi.

 ‘Özeleştiri yapıyoruz’

“2024 yerel seçimlerinde hem büyükşehirde hem ilçe belediyelerinde başarıya ulaşacağız” diyen Güler, belediye seçimlerine yönelik titiz çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Güler, şöyle devam etti:

“2024 seçimlerine giderken strateji ekibimiz var. 81 il ve 922 ilçemizdeki belediye seçimlerine yönelik titiz çalışma yürütüyoruz. Anketler, teşkilatın görüş ve önerilerini alma çalışması yapılıyor. En uygun, kazanabilecek adaylarla ortaya çıkacağız. Özeleştiri yapıyoruz. Eksikliklerimizi gidermeye gayret ediyoruz. Aziz milletimizin takdiri ve tercihinin başımızın üzerinde yeri var. Yılbaşı gelmeden adaylarımızı ve vaatlerimizi açıklamayı planlıyoruz.”

CHP İstanbul’da 10 ilçe kongresini daha yaptı: Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ağırlıktaCHP İstanbul’da 10 ilçe kongresini daha yaptı: Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ağırlıkta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.