Ak Parti’de seçim kriterleri: ihraç edilenlere ve ‘akrabalara’ kırmızı kart

Yerel seçimler için aday başvurularını 22 Kasım’a kadar uzatan Ak Parti, tüm teşkilatlara yolladığı yazıda başvuru kriterlerini sıraladı. Buna göre vekillerin birinci ve ikinci derece akrabaları da aday olamayacak.

Siyaset 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Ak Parti yönetimi parti içinde de hummalı bir çalışma yürütüyor.

17 Kasım olarak açıklanan adaylık başvuruları için son gün 22 Kasım’a ertelendi. Ayrıca partiden tüm teşkilatlara gönderilen yazıda adaylarda olması ve olmaması gereken özellikler ayrıntılı biçimde sıralandı.

Belirtilen kriterlere göre parti disiplin kurullarının kararı ile ihraç edilenler başvuruda bulunamayacak.

Ak Parti milletvekillerinin birinci ve ikinci derece yakınları milletvekilinin seçim çevresinden aday olamayacak. İl ve ilçe başkanlarının görev yaptığı bölgede birinci ve ikinci derece yakınlar aday gösterilemeyecek.

Adayların halktaki karşılığı incelenecek

Özellikle ilçe belediyelerinde adaylar belirlenirken tevazu, halkın içindeki karşılığı, yönetim ve liderlik gibi kriterler öncelikli. Seçmen bölgesine yönelik proje üretimi ve vaatler de adayların belirlenmesinde önemli kriterler arasında. Her dönem olduğu gibi halkta karşılığı olan sevilen isimler ön planda olacak.

Aday adaylarının parti teşkilatındaki uyumlu çalışması da göz önünde bulundurulacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz “Yerel seçimler aday adayı başvuruları 22 Kasım’a ertelenmiştir. Teşkilat Temayül Yoklaması 26 Kasım’da yapılacaktır” dedi. Teşkilat temayül yoklaması ise 26 Kasım’da yapılacak.

Ak Partili Yavuz: İstanbul ve Ankara'yı geri alacağızAk Partili Yavuz: İstanbul ve Ankara’yı geri alacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.