Yeni başkanların makam odası şoku: Bir belediye jakuzi, bir diğerinde milyonluk kuruyemiş

CHP, Ak Parti’den aldığı İstanbul'daki Sancaktepe Belediyesi’nde eski başkanın makamına jakuzi yaptırdığını açıkladı, iddiaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı da eski başkanın son dakika harcamalarını duyurdu…

Siyaset 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sancaktepe Belediyesi'nin 2017'de yapılan binası

31 Mart seçimlerinde ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan İstanbul – Sancaktepe Belediyesi’nde seçimi CHP’li Alper Yeğin’e kaybeden AKP’li Şeyma Döğücü’nün başkanlık katında jakuzi olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Döğücü, Özkan’a tepki göstererek kanıt istedi ve “hodri meydan” dedi. Yeni başkan Yeğin de Döğücü döneminde başkanlık katında tadilat işlemi yapılmadığını, bahsi geçen lüks banyonun önceki Belediye Başkanı’nın zamanından kalma olduğunu söyleyerek “lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım” duyurusu yaptı.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’un birçok ilçesi el değiştirdi. Göreve gelen başkanlar seleflerinin israf ve usülsüzlükleriyle ilgili iddialarda bulundu. En çok konuşulan Sancaktepe Belediyesi’ndeki ‘6 bin metrekarelik makam katı ve jakuzi’ iddiası oldu. Önceki iki başkan iddiaları yalanlarken yeni başkan jakuzinin değersiz kalacağı bir lüksü anlatacağını söyledi.

CHP'li Alper Yeğin Sancaktepe için aday adayı olduCHP’li Alper Yeğin Sancaktepe için aday adayı oldu

31 Mart seçimlerinde ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdiği Medyascope yayınında çok konuşulacak bir iddia dile getirdi.

İddia İstanbul’un AK Parti’den CHP’ye geçen bir belediyesindeki şatafatla ilgiliydi. Sancaktepe ilçesinde CHP’nin adayı Alper Yeğin yüzde 50,59’la sandıktan birinci sırada çıkarken AK Parti’li eski başkan Şeyma Döğücü yüzde 41,46’da kaldı.

Özkan yeni başkan Alper Yeğin’i kutlamak için gittiği belediye binasının başkanlık katının altı bin metrekare olduğunu, katta jakuzi ve 200 metrekare mutfak bulunduğunu söyledi, “Bu nasıl olabilir? Kamu nasıl böyle yönetilebilir? Aşağıda millet büyük fakirlik çekerken, çadırda iftarlık almak için insanlar varken, bunu nasıl yapabilir bir siyasi yönetim. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kaybetmesi boşuna değil” dedi. Özkan’ın bu iddiaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Eski Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü: Hodri meydan

Özkan’ın söylediklerinin kamuoyunda ses getirmesinin ardından Eski Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü sosyal medya hesabından iddialara ilişkin açıklama yayınladı. Döğücü “Bir anneye, bir kadına iftira atmanın bedelini hem hukuk önünde hem de milletin vicdanında yargılanarak vereceksiniz” dedi.

İddiayı ortaya atan Necati Özkan’a tepki göstererek kanıt isteyen Döğücü sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Ayrıca mevcut başkana sesleniyorum; jakuzi olduğunu iddia edenlere karşı hemen şimdi başkanlık makamından canlı yayın açarak bu mevzuyu temizlemenizi vicdan ve haysiyetinize havale ediyorum. Hodri meydan.”

Özkan: Kelime üzerinde tepineceğinize akıl almaz israfı anlatın

Döğücü’nün iddiaları reddedip başkanlık katından canlı yayın açarak iddianın kanıtlanmasını istemesinin ardından Özkan daha sonra X’te bahsettiği yapının “jakuzi” değil “banyo teşkilatı” olduğunu söyledi. Özkan başkanlık katında “iç içe geçen makam odaları,” “dinlenme odaları,” “başkana özel tam teşekküllü mutfak” ve “yemek odaları” olduğunu da söyledi.

Özkan, Döğücü’yü de etiketlediği paylaşımında şunu yazdı:

“Sancaktepe Belediye binasının başkanlık katında benim gördüğüm kamu bütçesiyle yapılmış harcamanın vicdansızlığıdır hanımefendi.

Buradaki asıl konu milletin evlatları sarsıcı ekonomik krizde büyük ıstıraplar içinde hayata tutunmaya çalışırken bir ilçe belediye başkanının binlerce metrekarelik bir makam katını kendisine nasıl hak görebildiğidir.

İç içe geçen makam odaları, dinlenme odaları, başkana özel tam teşekküllü mutfak, yemek odaları ve benim ‘jakuzi’ diye tarif ettiğim kocaman banyo teşkilatı… Bir kelime üstünde tepineceğinize bu akıl almaz israfı nasıl yapabildiğinizi söyleyin hele…

Peki, görevden ayrılırken milletin parasıyla alınmış başkanlık katındaki onca eşyayı kişisel malınız gibi nasıl götürebildiniz ve koskoca katı bomboş bırakabildiniz? Kamunun mallarını kamuya geri gönderecek misiniz?”

Yeni başkan Yeğin: Jakuzinin değersiz kalacağı lüksü anlatacağım

Döğücü’nün çağrı yaptığı yeni Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’den de yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yeğin, Şeyma Döğücü döneminde başkanlık katında tadilat işlemi yapılmadığını, önceki belediye başkanının lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarladığını söyledi.

Yeğin jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediyenin hikayesini yakın zamanda paylaşacağına dair bir duyuruda da bulundu.

Döğücü’den önceki başkan İsmail Erdem: Tamamen yalan ve iftira

Yeğin’in paylaşımında önceki belediye başkanının lüks banyo tasarladığını söylemesinin ardından Şeyma Döğücü’den önceki Sancaktepe Belediye Başkanı AK Partili İsmail Erdem de “jakuzi” polemiğine katılarak sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. Erdem Sancaktepe Belediye binasını 2017 de kendilerinin yaptırıp hizmete aldığını söyleyerek jakuzi hikayesi tamamen yalan ve iftiradan ibaret olduğunu savundu.

Erdem’in açıklamaları şöyle:

“Yalan ve iftiralara alışkın zavallılar, kirlenmiş ruh halleriyle tezgah peşindeler. Başkanlık katı denen yer binanın çatı arası kattır. Başkanlık makamı vardır, toplantı odası (yönetim odası) var, Halkla ilişkiler odası, misafir bekleme salonu, özel kalem odası, başkanlık danışman birim odaları, mescit ve 20 metre kare mutfak. Jakuzi hikayesi tamamen yalan ve iftira. Yalancının mumu ne zaman söner bunu milletimize havale ediyoruz. Kamu binaları halkın malıdır unutulmamalıdır. Sancaktepe Belediye binası da Sancaktepe halkınındır.”

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, X isimli sosyal medya hesaplarında, Sancaktepe Belediyesi binasının Başkanlık katının 6 bin metrekare olduğu, bahse konu makam katında jakuzi, çok sayıda dinlenme odası ve yemek odası bulunduğu iddiaları üzerine harekete geçti.

İnceleme yapan savcılık, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi uyarınca resen soruşturma başlattı.

Manisa’da da ‘fıstık’ gündemde

Bir şatafat iddiası da Manisa’dan geldi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ferdi Zeyrek, koltuğu devraldığı MHP’li eski başkanın seçimden bir hafta önce belediye kasasından 1 milyon TL’lik kuruyemiş aldığını söyledi.

 

Sancaktepe'de aile katliamı: Anne ile ağabey öldü, baba ile kız kardeş yaralandıSancaktepe’de aile katliamı: Anne ile ağabey öldü, baba ile kız kardeş yaralandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.