Ak Partili milletvekili Karayel 10Haber’e konuştu: Yerel seçimlerde de üç dönem kuralı

Ak Parti'nin 7 Ekim'de Ankara'da gerçekleştireceği olağan kongresinde parti içindeki görev dağılımında da değişikliğe gitmesi bekleniyor. Kulislerde, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın 'kritik konulara' değineceği iddia ediliyor.

Siyaset 6 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

10Haber’in sorularını yanıtlayan Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel de yönetimdeki değişikliklerin önemli olacağını vurguluyor.

Kısa bir süre kalan kurultay için hazırlıkların çoğunun tamamlandığını söyleyen Karayel, partisinin en yüksek organı olan Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda (MKYK) değişiklik yaşanabileceğini belirtirken “Önümüzde yerel seçimler var. Seçimlere yeni isimlerle gidilebilir” dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel

Ak Parti’de üç dönem kuralının uygulandığını hatırlatan Karayel, bu kural nedeniyle vekil olamayan kişilerin MKYK’ya ve MYK’na girebileceğini belirterek “Bu kural, görev dağılımını etkileyebilecek bir husus. Görev dağılımıyla beraber yerel seçimin şifreleri verilmiş olacak ve yılbaşının ardından da seçim startı verilecektir” dedi.

‘Üç dönem kuralının’ Ak Parti için oldukça kıymetli bir kural olduğunu anlatan Karayel, partisinin yerel seçimlerde de bu kuralı uygulama ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından iki isim hariç tüm kabinede değişikliye gidilmesinin de Ak Parti’nin yönetimini şekillendirebilir. Karayel bu konu hakkında ise “Kabine listesindeki değişiklikler MKYK ve MYK listelerinde değişiklik olmasını kuvvetli ihtimal olarak gösteriyor” dedi.

İşte 2023 Erdoğan hükümeti: Yeni kabinede kim kimdir?İşte 2023 Erdoğan hükümeti: Yeni kabinede kim kimdir?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.