Akşener: Ak Parti cadı kazanında sıradaki şanslı kişi Hakan Fidan mı?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ak Parti için ‘cadı kazanı’ ifadesini kullandı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı da tebrik etti. Akşener, ‘Artık kendi kendini tüketen Ak Parti cadı kazanında Mehmet Şimşek ve Ali Yerlikaya'dan sonra sıradaki şanslı kim acaba? Sayın Hakan Fidan mı?’ diye sordu.

Siyaset 5 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Meclis seçim sonrası yeni yasama dönemine başladı, parti genel başkanları da grup toplantılarında haftalık ‘miting’lerini yapıyorlar artık. Dün sıra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’deydi, Akşener her zamanki üslubuyla imalı bazı sözler söyledi.

İYİ Parti lideri konuşmasına, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetini hatırlatarak, “Başkentin göbeğinde bir babaya, bir eşe, Sinan Ateş’e kıyılmasının üzerinden 278 gün geçti. Onlar ilk baştan itibaren onu unutturmaya çalıştılar, bizler unutmadık. Kimsenin unutmasına da unutturmasına da asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“Arsızlar güçlü diye haklı olmayacak. Katiller güçlü diye serbest kalmayacak” diyen Akşener, “And olsun ki çevrilmek istenen dümenleri kabullenmeyeceğiz. Katillerin elini kolu sallayarak gezmesine izin vermeyeceğiz. Sinan Ateşin katilleri yakalanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gezi davası kararına tepki

Vatandaşların ağaçları için bir araya gelmesinin, 27 Mayıs 2013 tarihinin Ak Parti için bir travma olduğunu belirten Akşener, “O yüzden geçtiğimiz hafta Gezi davası Ak Partinin stres bozukluğunun bir neticesidir. Ülkemizde ne yazık ki bir kez daha hukuk koltuklara hizmet etmiştir. Ne yazık ki vesayet bir kez daha toplumun üzerine çökmüştür” ifadelerini kullandı.

Milletin ayağına gideceğiz

Partisinin yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararını yineleyen Akşener, “Zengin güçlü bir ülke nasıl inşa edilirmiş göstermeye geliyoruz. En iyi bildiğimiz şeyi yapmaya devam edeceğiz. Sokak sokak kapı kapı gezip milletimizin ayağına gideceğiz. Kayıkçı kavgalarını suni gündemleri değil milletin gerçek gündemini konuşacağız. Yedi yıl evveli hatırlayın nasıl bir sessizlik vardı, bugün de milletin sesini yine tek başımıza duyuracağız. Nasıl baskıları tek başımıza göğüslediysek tek başımıza olacağız. Önümüzdeki seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızla aziz milletimizin huzuruna çıkacağız” diye konuştu.

İçişleri Komisyonu'ndan Yerlikaya'ya ziyaret: CHP'den 'Soylu ile gitmeyiz' restiİçişleri Komisyonu’ndan Yerlikaya’ya ziyaret: CHP’den ‘Soylu ile gitmeyiz’ resti

Yerlikaya’ya tebrik

Meral Akşener, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı da suç örgütlerine yönelik operasyonlar nedeniyle tebrik ederek, “Ali Yerlikaya’yı tebrik ediyorum. Başarılı operasyonlar sayın bakanın kararlı duruşu olduğunu gösteriyor. Artık kendi kendini tüketen AK Parti cadı kazanında Mehmet Şimşek ve Ali Yerlikaya’dan sonra sıradaki şanslı kim acaba? Sayın Hakan Fidan mı? Bakcez, görecez” şeklinde konuştu.

Önceki gün grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Yerlikaya’yı uyuşturucu çeteleri ve terör örgütleriyle mücadelesinden dolayı arayarak tebrik ettiğini söylemişti.

Mehmet Şimşek ve Ali Yerlikaya örnekleri ne anlama geliyor?

Mehmet Şimşek uyguladığı faiz politikası sebebiyle Ak Parti içindeki çeşitli kliklerle ilişkisi olduğu iddia edilen sosyal medya hesapları tarafından hedefe konulmuştu.

Ali Yerlikaya da Ankara’daki terör saldırısının ardından eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğunu söyleyen Ebabil Harekatı tarafından eleştirilmişti. Yapılan paylaşımda, “Soylu’ya çay veren çaycıları tespit edip sürmekle çok meşgul olunca ülkenin tam merkezine, evinin önüne gelen teröristleri takip etmeyi ihmal ettiler” ifadeleri kullanılmıştı. Daha sonra bir paylaşım daha yapan Ebabil Harekâtı, hesabı kapatacağını duyurmuştu.

‘Soylu’ya yakınız’ demişlerdi: Kim bu Ebabil Harekatı‘Soylu’ya yakınız’ demişlerdi: Kim bu Ebabil Harekatı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.