Akşener sürprizlere devam ediyor: Şimdi de Meclis’e çok yakın ofis tuttu

Son olarak Cumhurbaşkanı ile görüşmesiyle gündemde yer edinen Meral Akşener'in çalışmalarına devam etmek üzere Çankaya'da ofis tuttuğu öğrenildi. Akşener'e yakın bir isim ise dün İBB Başkanı İmamoğlu'na aylar sonra 'hayırlı olsun' ziyareti düzenledi.

Siyaset 11 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Koltuğunu devredince siyaseti bırakacağı düşünülen eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçenlerde sürpriz şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi şaşkınlık yaratmıştı.

İki tarafın da net açıklama yapmadığı buluşma cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifinden ‘oğul için Paris Büyükelçiliği ricasına’ kadar pek çok spekülasyonu beraberinde getirdi.

Tartışmalar sürerken Akşener’den yeni bir hamle geldiği ileri sürüldü: “Ankara’da bir çalışma ofisi kuracak, çalışmalarına burada devam edecek.”

Gazeteci İsmail Saymaz’ın aktardığına göre Akşener bu planı hayata geçirmek için ilk adımını attı: “Çankaya’da Meclis’e çok yakın bir mesafede Cinnah Caddesi’nde 57 numaralı binanın ikinci katında ofis tuttu. Taşınma işlemi bugün başladı.”

Uzunca süredir görüntü vermeyen Meral Akşener 3 Haziran’da eski Başbakan Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller’in cenazesine katılmıştı. Burada saç rengini değiştirdiği görülmüştü.

Ona yakın bilinen isimden İmamoğlu’na ziyaret

Üstelik Akşener cephesine dair tek yeni havadis bu da değil.

Akşener’in Erdoğan ile görüşmesinin yankıları sürerken; Akşener’in genel başkanlığı sonrasında yaptığı ilk siyasi görüşmenin Erdoğan ile olması ve görüşmenin içeriğine dair hala bir açıklama yapılmamış olması, görüşmenin tartışılan bir başka boyutu olmaya devam ediyor.

Akşener’in ‘cumhurbaşkanlığı yardımcısı’ olacağı ve ‘oğlunun büyükelçi olarak atanacağı’ iddiaları tartışılırken Akşener cephesinden açıklama İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak’tan gelmişti.

Akburak, SÖZCÜ TV‘ye yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir” demişti.

Akburak, Akşener’in oğluyla ilgili iddialara da kızgın olduğunu da belirtmişti.

Aylar sonra ‘hayırlı olsun’ ziyareti

Son olarak Akşener’e yakınlığıyla bilinen İYİ Partili Akburak, İBB Başkanı İmamoğlu’nu ziyaret etti.

Görüşmeyi sosyal medyadan duyuran Akburak, paylaşımına “İBB Başkanı Sn Ekrem İmamoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. İstanbul Milletvekili olarak, İBB başkanımız ile İstanbulumuzun sorunları ve ihtiyaçları için koordineli çalışacağımızı belirtmek isterim. İstanbul gözbebeğimiz. Başta deprem olmak üzere partiler ortak çalışmalı!” notunu düştü.

Dervişoğlu, Erdoğan - Akşener görüşmesiyle ilgili el yükseltti: Kimsenin memuru değilimDervişoğlu, Erdoğan – Akşener görüşmesiyle ilgili el yükseltti: Kimsenin memuru değilim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.