Akşener’den AK Parti ve CHP’ye: Varsın alayı üzerimize gelsin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında hem CHP'yi, hem de Cumhur İttifakı'nı eleştirdi. Akşener iki tarafın da tek derdinin İYİ Parti olduğunu iddia etti.

Siyaset 21 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM’deki grup toplantısında hem AK Parti’nin hem de CHP’nin tek derdinin İYİ Parti olduğunu öne sürdü, “Bir yandan sarayın diğer yandan da belediyenin imkânlarıyla varsın alayı üzerimize gelsin” dedi.

Akşener konuşmasına başlamadan önce İYİ Parti’nin son gün belli olan adayları kürsüye çağrılıp alkışlandı. Daha sonra açıklamalarına başlayan Akşener iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi.

İktidarın Ramazan Bayramında emeklilere üç bin TL ikramiye verileceğini açıkladığını hatırlatıp bunu ‘sadaka verir gibi’ sunduğunu belirten Akşener 2018’de başlayan ikramiye uygulamasının da muhalefetin baskıyla planlandığını söyledi.

Akşener “Emeklinin bayram ikramiyesi kuşa dönmüş. Emeklilerimiz açlığa mahkum edilmiş. Göstermelik ikramiyeler yetmez, emeklilerimizi daha fazla enflasyona ezdirmeyin ve gerçek bir adım atın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ordu’da yaptığı konuşmada “Biz olmazsak doğalgaz gelmez” sözlerini hatırlatan Akşener “Senin yokluğunda Ordu hiçbir şey kaybetmez. Ordu’nun o ilçelerine doğalgazı da belediyeciliğin hasını da biz getiririz. Alıştığınız ceket siyaseti bitti” dedi.

İYİ Parti'de Akşener'in yüzüne protesto ve arbedeİYİ Parti’de Akşener’in yüzüne protesto ve arbede

Ali Demir’in beraatine tepki

ÖSYM’nin yaptığı pek çok şaibeli sınavda kurumun başkanı olarak görev yapan Ali Demir’in ‘FETÖ üyeliğiyle’ yargılandığı davada beraat etmesine tepki gösteren Akşener olayın üstünün örtüldüğünü söyledi. İYİ Parti lideri “Bu hafta birdenbire bir şey oldu. Ve biz bu kişinin bir anda beraat ettiğini, sadece görevini kötüye kullanma suçundan bir yıl 15 gün ceza aldığını, hükmün açıklanmasının da beş yıl ertelendiğini öğrendik. Bir neslin yalnız sorularını değil yıllarını, hayallerini, gençliğini çalanlar ne değişti de aklanıverdi” diye sordu.

Erdoğan’ın Mısır ziyaretini ve Sisi ile görüşmesini de hatırlatan Akşener “Madem hiçbir şey olmamış gibi devam edecektik, neden 11 yıl kaybettik” diye sordu.

Erzincan İliç’te yaşanan maden faciasından da bahseden Akşener şunları söyledi:

“Dokuz canımız hâlâ toprağın altında. Sorumlular ise ‘ÇED raporu ile ne alakası var’ diyerek utanmadan kendilerini savunuyorlar. Doğamıza yapılan tüm ihanetlerin, insanımızın canını hiçe sayan tüm ihalelerin hesabını soracağız.”

Ya iktidar ya ana muhalefet panik atak geçiriyor

İYİ Parti’ye seçimlere tek başına girdiği için herkesin çamur atıp parmak salladığını öne süren Meral Akşener her aday açıkladıklarında ya iktidarın ya muhalefetin ‘panik atak’ geçirdiğini belirtti.

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

“Her bir adam, erkek diyelim adam başka bir kavram çünkü, beni çok yakından tanıdığını söylüyor. Rahmetli abimi kocam zanneden var ama beni çok iyi tanıyorlar. Ben bu arkadaşları da tanımıyorum. Siyaset başka ahlak başka şey. Bunlar hem ahlaksız hem cahil hem geri zekalı hem salak.

Çünkü aldığımız kararla siyaset simsarlarının tezgahını bozduk. İlk başta kolayca bastırabileceklerini sandılar ama yılmadık. Hür ve müstakil duruşumuzdan taviz vermedik. Linç ettiler ama sinmedik. Alıştıkları tahterevalli düzenini sarstık. Operasyon üzerine operasyon çektiler ama yıkılmadık.”

Saray ve belediye imkanlarıyla üzerimize gelsinler

Hem iktidarı hem de muhalefeti eleştiren ve iki tarafın tek derdinin İYİ Parti olduğunu iddia eden Akşener sözlerini şöyle sonlandırdı:

“İktidar ve ana muhalefetin ele ele verip birlikte oluşturdukları; sefasını da birlikte sürdükleri bir kutuplaşma ortamındayız. İkisinin de birbirinin varlığından beslendiği, adına da ittifak sistemi dedikleri bir kayıkçı düzeninin içindeyiz. Kazanan kim olursa olsun, her seferinde, milletimizin kaybettiği bu kayıkçı düzenine çomak sokan, kendince millete istikamet çizmeye kalkanlara da feleğini şaşırtan milletin sesi İYİ Parti var.

Bir yandan Sarayın diğer yandan da belediyenin imkânlarıyla; yandaş ve yoldaş medyalarıyla, kullanışlı troll ordularıyla varsın alayı üzerimize gelsin. Biz sadece milletimizin hanemize ne yazacağıyla, milletimizin sandıkta ne söyleyeceğiyle, milletimizin teveccühünü nasıl kazanacağımızla ilgileniyoruz.”

İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara adayı belli olduİYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara adayı belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.