Özgür Özel’den Akşener’e yanıt: CHP de şerbet içmedi

İYİ Parti lideri Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimini anlatırken "Kazanılsın diye zehir içtim" sözlerine CHP'li Özel'den yanıt geldi. Özel, "CHP de şerbet içmedi" dedi.

Siyaset 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimi bitti ancak yankısı halen Millet İttifakı’nın masasında. Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde masanın kriz yaşadığı İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, zehir zemberek açıklamasıyla kamuoyunun gündemine oturmuştu. Masadan kalkan Akşener, daha sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmüş ittifaka dönmüştü. Ancak Millet İttifakı seçimden yenilgiyle ayrıldı ve aday olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu uzun süre sessiz kaldı. Bu sessizlik, Akşener’in sert çıkışları ve partideki değişim tartışmalarıyla son buldu.

Kocatepe’deki çıkış 2018’e uzandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kocatepe’de konuşan Akşener, burada masadan kalkmasının kendince nedenlerini anlattı. Bu konuşmanın onu o kadar sertti ki gelecek günlerde esecek sert rüzgarların da habercisiydi. Akşener’in sözlerine Kılıçdaroğlu ‘isim vermediği için’ cevap vermedi. Ancak parti kurmayları arasında karşılıklı açıklamalar devam etti. Önceki gün ise Akşener, bu defa bir önceki dönemi gündemine aldı. 2018 yılındaki seçimde Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için 15 vekil verdiğini hatırlatan Akşener bunun için teşekkür etti.

‘Abdullah Gül’ün adaylığını ben istemedim’

Buraya kadar bir sorun olmadığını söyleyen Akşener, Kılıçdaroğlu’nun kendisine Abdullah Gül’ün adaylığıyla geldiğini belirtti ve “15 milletvekili için gittiğim akşam söyledi. Ben de arkadaşlarımın beni aday ilan ettiğini ve Gül’ü kabul etmeyeceğimi söyledim. Sonuç itibariyle ne oldu, (birilerine göre) sayın Erdoğan’ın kazandırılmasını ben sağladım” dedi. 2019 seçiminde ise Kılıçdaroğlu’na teklifi kendisinin götürdüğünü ifade eden Akşener, “Ne söyledilerse evet dedik” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Akşener, “O seçim kazanılsın diye ben zehir içtim. O akşam size bunları anlatsam yakıp yıkacaktınız. ‘Sabır’ dedim kendime. O masa gitti. O gün bunları size anlatsan siz yıkardınız ortalığı. Aliya İzzetbegoviç’in demiş ya, ‘Gördüm ki düşmanımıza benzemiş birileri.’ Aynı küfürler tekrarlandı” diye konuştu ve 2028’de ise İYİ Parti’nin seçime tek başına gireceğini söyledi.

‘CHP de şerbet içmedi’

CHP’nin Genel Başkan adayı Özgür Özel, Akşener’in “Zehir içtim” sözlerine FOX TV’de “CHP de şerbet içmedi. 2 partinin birbirine acımasızca vurduğu ortam doğru bir ortam değildir” yanıtını verdi. CHP’nin Millet İttifakı ortaklarına toplamda 39 vekillik kontenjanı vermesini de eleştiren Özel, listeyi gördüklerinde inanamadıklarını söyledi:

“CHP 39 milletvekilini ittifak ortaklarına verdi. Bize diyorlar ki ‘Siz orada değil miydiniz?’ Biz toplamda 10 milletvekili verileceğini öngörüyorduk. Ben listeyi gördüm pazar günü. 39 rakamını duyduk inanamadık. Sadullah Ergin’in ismini gördüm ‘İnşallah isim-soyisim benzerliğidir. Büyük sıkıntı olur bize’ dedim. O günden sonra sahaya çıkıyorsunuz, partinin iç meselesini tartışma imkanınız yok. Herkes bağrına taş basıp seçim listelerini savundu. CHP son anketlerde yüzde 28 çıkarken, yüzde 8 de ittifak ortaklarına ait olacak hali yok. CHP’ye hiçbir şey getirmemiştir, milletvekili sayısı olarak kaybettirmiştir.”

Akşener: 15 milletvekilinin borcunu İstanbul ve Ankara’yı CHP’ye hediye ederek ödedik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.