Akşener’in bir günü: ‘Ben PKK’lıysam tutuklayın, şerefsizler’

İYİ Parti lideri Akşener, Afyonkarahisar ve Sivas'ta düzenlenen seçim mitinglerinde konuştu. Akşener, "Ben PKK'lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler" dedi.

Siyaset 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

14 Mayıs’taki seçime günler kala siyasi parti liderleri Türkiye’yi dolaşarak mitingler düzenliyor. İyi Parti lideri Meral Akşener de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Afyonkarahisar’da halka seslendi. “Ben PKK’lıysam derhal beni tutuklayın şerefsizler. Bu doğruysa bana nasıl tahammül ediyorsunuz? PKK kanlı bir terör örgütüdür” diyen Akşener, PKK ile mücadele etmenin herkesin boynunun borcu olduğu söyledi ve “PKK ile barışmaya çalışan hain oğlu haindir” diye konuştu. Ayrıca Akşener, milletin iradesine ‘darbe’ demenin de ahlaksızlık olduğunu ifade etti.

Buradaki mitinginde de ‘1 oy Kemal’e, 1 oy Meral’e’ diyerek seçmenlerden oy isteyen Akşener, Sinan Ateş suikastında suçu olanların hesap vereceğini söyledi.

Yavaş ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi ve “14 Mayıs seçimlerinde iktidar değişirse bu bir darbedir diye pespaye pespaye sözler duymaya başladık. Bunu söyleyen sayın bakana sesleniyorum. Elbette iktidar değişsin diye seçim yapılır, biz sizi iktidardan indirmek istiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Sivas’a giden Akşener, Cumhuriyet Meydanı’nda seçmenlerle bir araya geldi. Başbakan olmak için millet iradesine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Akşener, iktidara gelirlerse gerçekleştirecekleri projelerden bahsetti. Önce 100 bin daha sonra da 150 bin öğretmen atayacaklarını ifade eden Akşener, “Bütün köylerdeki okulları yeniden açacağız ve her köye bir öğretmen, bir veteriner, bir ziraat mühendisi tayin edeceğiz. Köylerde 50 yaş dışında kimse yok, gençlere diyeceğiz ki ‘kızım, oğlum, evli çift veya iki kardeş’, diyeceğiz ki ‘git babanın toprağında yani isteğinizle tabii, iş yap, üretim yap.’ Buna karar verip köye yerleşen her bir gencin 5 yıl boyunca sigorta veya Bağ-Kur primlerini biz ödeyeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın ‘Kandil’ çıkışına Akşener’den İmralı iddiasıyla yanıtErdoğan’ın ‘Kandil’ çıkışına Akşener’den İmralı iddiasıyla yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.