Arınç’tan Devlet Bahçeli’yi sinirlendirecek teşekkür

Bülent Arınç MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sert sözlerle yüklendiği AYM Başkanı Zühtü Arslan'a teşekkür etti.

Siyaset 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

AK Parti’nin kurucularından Bülent Arınç AYM Başkanı Zühtü Arslan’a “AYM kararlarına uyulmamasının hiçbir yasal zemini yok” dediği konuşması için teşekkür etti. Arınç “İyi ki varsınız ve hep var olasınız. Sizleri savunması gerekenlerin suskunluğunu üzüntüyle takip ediyorum” dedi.
Eski Başbakan Yardımcısı ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç X hesabından eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş‘ı vefat yıldönümünde andı. Kadir Topbaş’ın belediyeciliğini övdükten sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan‘ın AYM kararlarına uyulmamasına tepki gösteren konuşmasını değerlendirdi.

Ahde vefa vurgusu

Arslan’ın son konuşmasını ilgiyle dinlediğini söyleyen Arınç “Verdiğiniz hikmet dolu örnekler beni çok duygulandırdı. Temel hak ve özgürlüğün korunması, ahde vefa ilkelerini çok güzel ifade ettiniz. Sayın başkan, sizi ve size yoldaş olan işte, gönülde, fikirde bir olduğunuz çalışma arkadaşlarınızı çok seviyor ve takdir ediyoruz” dedi.

Arınç “Son zamanlarda size yöneltilen hakaretamiz ifadeler, istihza dolu cümleler, tezyif edici ithamlar ve tehditleri şiddetle kınıyorum. Sizler bu milletin kabul edilmiş duası oldunuz” diye devam etti.

Arslan’ı savunmanın vefa gereği olduğunu söyleyen Arınç “İyi ki varsınız ve hep var olasınız. Sizleri savunması gerekenlerin suskunluğunu üzüntüyle takip ediyorum. Merhum Aliya’nın dediği gibi ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” dedi.

Arınç sözlerini Arslan’ın görevi bittiğinde geçmişten bugüne olan vefa borcunu ayrıca yazacağını söyleyerek tamamladı.

Devlet Bahçeli AYM’ye sert sözlerle yüklenmişti

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AYM Başkanı Zühtü Arslan’a sert sözlerle yüklenerek “AYM, adalet ve hukuk ilkelerine savaş açmıştır. Mahkeme Başkanı utanmadan sıkılmadan AYM kararlarının 153. Madde’ye göre kesin olduğundan bahisle gerçek ve tüzel kişileri bağlayacağını iddia etmektedir. Bay Zühtü cani 6 Şubat’ta terör saldırısına teşebbüs etti, polislerimizi yaraladı, bir vatandaşımızın hayatına mal oldu, haberin oldu mu? Hak ihlali kararları ile Türkiye’nin egemenlik haklarına ölümcül darbeler vurduğunuzu ne zaman anlayacaksınız? Vicdansızlar, teröristin hakkı mı olur? Teröre hak mı verilir? Anayasa Mahkemesi artık milli güvenlik sorunudur” demişti.

Zühtü Arslan, Erdoğan'ın yüzüne konuştu: AYM kararına uymak zorunludurZühtü Arslan, Erdoğan’ın yüzüne konuştu: AYM kararına uymak zorunludur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.