Babacan’dan Merkez Bankası Başkanı’na çağrı: Dedikoduların önünü kesmeli

DEVA Partisi lideri Ali Babacan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’a çağrı yaparak “Bir an önce çıkıp basının önüne kendi ağzından, tüm bu iddialara cevabını verip dedikoduların önünü kesmelidir” dedi.

Siyaset 23 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Merkez Bankası protokol görevlisi Büşra Bozkurt Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası tarafından işten çıkarıldığını öne sürerek CİMER’e başvuru yapmıştı.

Bozkurt Erkan’ın babasının bankada odası olduğunu, çalışanlara talimatlar yağdırdığını iddia etmişti. Basına Erkan’ın babasının bir çalışana tokat attığı iddiası da yansımıştı.

Aile ise Erkan’ın emzirdiği bebeği olduğunu, bakıcı tutmak yerine Erkan’ın anne ve babasının bebeğe baktığını ve bu nedenle bankaya gelip gittiklerini duyurmuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili tartışmalara ilişkin konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim çalışmaları kapsamında Konya’da esnafları ziyaret etti. Babacan ziyaret sırasında basının sorularını da yanıtladı. Babacan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili tartışmalarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli kurumlarından biri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’dır. Çünkü Merkez Bankası bütün 85 milyonun cebindeki paranın değerini korur, görevi budur. Bu bankanın büyük bir ciddiyetle, devlet ciddiyetine yakışan bir anlayışla yönetilmesi gerekir. Son dönemlerde ben üzülerek izliyorum ki Merkez Bankamız yaptığı işlerden çok bazı magazin haberlerle anılmaya başlandı. Bunlar kurum için iyi şeyler değil, varsa bazı konularda dedikodular, bazı konularda yalan yanlış ya da doğru haberler varsa bunların bir an önce en yetkili ağızdan açıklığa kavuşturulup bu söylentilerin tamamlanması gerekir. Bir noktada bitirilmesi gerekir.”

Merkez Bankası'nda sular durulmuyor: 'Gaye Erkan'ın babası bir çalışanı tokatladı' iddiasıMerkez Bankası’nda sular durulmuyor: ‘Gaye Erkan’ın babası bir çalışanı tokatladı’ iddiası

“Türk lirasının itibarına zarar demektir”

Merkez Bankası’nın tartışıldığı her gün bankanın itibarına zarar verir. Bankanın itibarına zarar demek 85 milyonun cebindeki Türk lirasının itibarına zarar demektir. Dolayısıyla yapılması gereken bir an önce bütün bu iddiaların , dedikoduların, ne var ne yoksa söylenti, bizzat başkan tarafından, Merkez Bankası Başkanı tarafından canlı bir şekilde, sözlü bir şekilde açıklamayı yapıp buna bir son vermektir. Bu yapılmadığı sürece bu tartışmalar devam ettiği sürece de kuruma çok yazık olur. Çünkü bir ülkenin büyüklüğü bir ülkenin gücü, o ülkenin kurumlarının gücünden, kurumlarının büyüklüğünden geçer.

Merkez Bankası da özellikle ekonomi yönetiminde en önemli kurumlardan biridir. Dolayısıyla benim buradan Merkez Bankası yönetimine çağrım, özellikle Merkez Bankası Başkanı’na çağrım; bir an önce çıkıp basının önüne kendi ağzından, tüm bu iddialara cevabını verip dedikoduların önünü kesmelidir. Daha fazla bankayı tartıştırmak bu ülkenin ekonomisine büyük zarar verir.”

Bomba kulis: Gaye Erkan 18 gündür ABD’de; Merkez Bankası'ndan ayrılması istenebilirBomba kulis: Gaye Erkan 18 gündür ABD’de; Merkez Bankası’ndan ayrılması istenebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.