Bahçeli’den Adan’a destek, HEDEP’e tepki

MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında Meclis Başkanı Adan'a destek çıktı ve "İsabetli sözleri aynısıyla bizim de sözümüzdür" dedi.

Siyaset 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Meclis’teki grup toplantısında istifası istenen Celal Adan’a sahip çıktı, HEDEP’e tepki gösterdi.

Konuşmasının başlangıcını Cumhuriyet’in 100. yılına ayıran Bahçeli sözlerinin devamında muhalefete yüklendi. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in grup toplantısındaki sözlerine tepki gösteren Bahçeli “İYİ Parti Başkanı da ülkemizin demokrasi krizinde olduğunu söylemiş. Elbette bu söylemiyle halt etmiş, çam devirmiş, hezeyana gömülmüş, siyaset ve fikir yoksulu olduğunu tekraren gözler önüne sermiştir” dedi.

Akşener “2017 yılından beri, adım adım otoriterleşen bir yönetim modeliyle birlikte ülkemiz, her geçen gün derinleşen, bir demokrasi krizinin, içine sürükleniyor. İşte biz, İYİ Parti olarak; bundan tam 6 yıl önce ülkemizde böyle bir demokrasi krizinin yaşanmasına engel olmak için kurulduk” demişti.

“Demokrasi cahillerinin denetimsiz ve dengesiz beyanları ciddiyetsiz ve cibilliyetsiz bir içeriktedir. Partisinin büyük kongresinde arkadaşlarına kahrolun diye çıkışan İYİ Parti Başkanı’nın, bu defa da Müslüman ve Arap ülkelerine aynı üslupla yaklaşması utanç verici bir skandaldır” diyen Bahçeli, Akşener’in “Büyük sözlerin hakkı büyük eylemlerle verilir. Koyarsın canını cebine gereğini yaparsın” sözlerine de yanıt verdi ve bunun şaşırtıcı olduğunu söyledi. Bahçeli “Bizde para gibi, cüzdan gibi, çek karnesi gibi cebe konacak can değil, gerektiği taktirde feda edilecek can vardır; bu can da Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bin defa helaldir. Şaibeli paraları cebe indirenlerin canı da cebe koyma önerisi yakayı ele veren kötü alışkanlıkların bir nevi itirafıdır ve sahibini de rezil etmeye yeterlidir. Asıl manasından koparılmış demokrasiyle ilgili CHP ve İYİ Parti konuşur da bunların yoldaşı ve siyasi kader ortağı HEDEP susar mı? Susmaz, nitekim susmamıştır” dedi.

“HEDEP eş başkanları, ‘Cumhuriyeti demokratikleştirmek tarihsel görevimizdir’ diyerek başta sözde Kürt sorunu olmak üzere yine sözde halklar ve inançlar sorununun demokratik Cumhuriyetle çözüleceğini yüzsüzce dile getirmişlerdir” diyen Bahçeli laf cambazlığı yapıldığını söyledi ve şöyle konuştu: “Demokratik cumhuriyet, İmralı canisinin tezi ve teklifidir. Cumhuriyet demokrasiyle iç içedir. Bölmek, yıkmak, parçalamak, ayırmak, yok etmek istiyoruz diyemiyorlar da, demokratik cumhuriyetten bahsediyorlar. Yani laf cambazlığı yapıyorlar. Milletimizin bilgeliğini ve ferasetini hafife alıyorlar. Az söyleyip çok anlaşılmasını bekliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yüzyılında bölücülük ve terör sorunundan çok çektik, bu kanlı ve hain emperyalist kurgunun badirelerine defalarca katlandık. Artık yeni yüzyıl, bölücülüğün kökünü kurutma yüzyılıdır. Terörü hayatımızdan söküp çıkarmanın vakti gelmiştir. Terörle mücadele, devletin meşru güçlerinin bütün imkânlarıyla etkili ve amansız bir biçimde yürütülecektir, başarı ise kesinlikle alınacaktır. Bu mücadelede, bölge halkı ile teröristler arasında gerekli ayrım yapılacak ve Kürt kökenli kardeşlerimiz PKK’nın baskı ve terörüne karşı muhakkak korunacaktır.”

HEDEP grubuna hakaret ettiği iddiasıyla istifası istenen den Celal Adan’a da destek çıkan Bahçeli, “Meclis Başkan Vekilimiz ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Celal Adan’ın isabetli sözleri aynısıyla bizim de sözümüzdür. Sayın Adan sahipsiz değildir, yalnız değildir; saldırılar, istifa çağrıları ve hakaretler ayaklarımızın altındadır ve hükümsüzdür. Milliyetçi Hareket Partisi’nin her mensubu doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek cesaret ve ahlaki tutarlılıktadır. Hiç kimse, hele hele Türkiye husumetini siyaset malzemesi yapan Türk ve Kürt düşmanlığından nemalanan azgın güruh bize usul ve üslup dersi veremez” diye konuştu.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da Bahçeli’ye kendi partisinin Meclis grup toplantısında yanıt verdi ve “Bunların hakaretten küfürden anti demokratik uygulamaları savunmaktan başka işleri yok. Küfür ve hakaretleri konuşmalarından çıkarsanız geriye bir şey kalmaz” dedi.

Meclis Başkanvekili Celal Adan'dan skandal: 'P..venkler...'Meclis Başkanvekili Celal Adan’dan skandal: ‘P..venkler…’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.