Bahçeli’den İslam ülkelerine Gazze tepkisi

Partisinin yayın organı Türkgün gazetesine konuşan Devlet Bahçeli Gazze konusunda islam ülkelerinin tepkisinin yeterli olmadığını söyledi.

Siyaset 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yayın organı olan Türkgün gazetesine konuştu. “Size göre İslam ülkelerinin duruşu ve takip ettikleri siyasetleri etkili mi?” sorusuna Devlet Bahçeli şöyle yanıt verdi:
“Bu soruya hiç düşünmeden olumlu cevap vermeyi çok isterdim. Ancak geldiğimiz bu aşamada Arap ve İslam ülkelerinin yeterli ve tesirli siyasetten mahrum olduklarını düşünüyorum. İki aydır mazlumlar katlediliyor, bu süre zarfında sadra şifa olacak türden Türkiye ve biraz da Katar dışında hangi ülkenin sesi duyuldu ki! İnsani yardım konusunda bile arzulanan gelişmeler maalesef yaşanmadı.”

‘Gönüllü Kudüs Bozkurtları’

Devlet Bahçeli “Gönüllü Kudüs Bozkurtları” hatırlatması yaparak, “Adına ister Gönüllü Kudüs Sevdalıları densin, isterse de Gönüllü Kudüs Bozkurtları, zulmün karşısındadır, nitekim kahramanlar ihtiyaç hasıl olursa Zeytin Dağı’ndan Kudüs’e bakmasını, Gazze’deki bebekleri cesaretleriyle muhafaza etmesini bileceklerdir. Bu sözlerimden kim ne anlamak istiyorsa onu anlasın. İlk kıblemizin şerefini korumak yeri gelirse görevimizdir. Buna da hazırız” dedi.

Bahçeli'den Adan'a destek, HEDEP'e tepkiBahçeli’den Adan’a destek, HEDEP’e tepki

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.