Bahçeli’den Saffet Sancaklı’ya tepki, Yalçın’dan istifa çağrısı

Bahçeli, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın “Kocaeli'de MHP'ye en az bir belediye verilmezse ben yokum” sözlerine yanıt verdi. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Sancaklı'nın istifasını istedi.

Siyaset 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

MHP Lideri Devlet Bahçeli gazetecilerin MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile ilgili sorusunu Sancaklı’nın futbol hayatından örnek vererek yanıtladı: “Üç büyük kulüpte de oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor?”

Bahçeli “MHP Kocaeli Milletvekili Sayın Saffet Sancaklı’nın bir açıklaması gündeme yansıdı. Sayın Sancaklı’nın ‘Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz’ sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Futbol hayatında üç büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir.”

İstifası istendi

Bahçeli “tercih kendisinindir” demekle yetindi, ancak MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın sosyal medya hesabından “Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifası istenmiştir” diye duyurdu.

Sancaklı da paylaşım yaptı, algı operasyonu dedi

Saffet Sancaklı sosyal medya hesabından olan biten için “taraflı” medyayı sorumlu tuttu. “Söylemediğim sözler üzerinden tamamen yalanlarla Cumhur İttifakına karşı yapılan olumsuz algı operasyonlarını büyük bir şaşkınlıkla takip ettim” dedi. Sancaklı devamında “Dün olduğu gibi bugün de Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin emrinde olduğumu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın başarısı için büyük bir özveriyle çalışmaya devam ettiğimi belirtmek isterim” dedi. Sancaklı sözlerini “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettikleri gibi “Türkiye 31 Mart seçimlerinde bir kez daha al bayrakta buluşacak, Türk milleti Cumhur İttifakı’nda uzlaşacak. MHP ve Cumhur İttifakı 31 Mart seçimlerine damga vuracaktır” diye tamamladı.

Bahçeli: Cumhur İttifakı tüm büyükşehirlerde ortak aday belirleyecekBahçeli: Cumhur İttifakı tüm büyükşehirlerde ortak aday belirleyecek

Saffet Sancaklı ne demişti

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı TBMM’de Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimini ağırlamıştı. Yerel seçim süreci hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sancaklı şunları söylemişti:

“Geçen dönem yerel seçimlerde bize beraber yöneteceğiz dediler. Ama bizim hiçbir arkadaşımıza ne Büyükşehir’de daire başkanlığı ne de ilçe belediyelerinde başkan yardımcılığı verdiler. Türkiye’de de sadece Kocaeli’de bize belediye vermediler. Bu dönemde bize Kocaeli’de bir ilçe belediyesi verilmeli, yoksa parti tabanımızda bir kırgınlık yaşanır. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz.”

Bahçeli'den Erdoğan'a 50+1 yanıtı: Muhtar değil, cumhurbaşkanı seçiyoruzBahçeli’den Erdoğan’a 50+1 yanıtı: Muhtar değil, cumhurbaşkanı seçiyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.