Bahçeli’nin bir günü | Kılıçdaroğlu’na PKK üzerinden yüklendi

Çorum ve Yozgat'ta seçimler için vatandaşlara seslenen MHP lideri Bahçeli, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü PKK ile yol yürüdüğünü savundu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu’nun Ağrı ve Van mitingleri bölücülüğün meydan okumasına sahne oldu" dedi.

Siyaset 6 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Çorum’da seçim mitingi düzenledi. Buradaki konuşmasında 14 Mayıs’ın Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyleyen Bahçeli, “Lider ülke Türkiye’nin meşalesi yakılmıştır. Yürüyüşümüz hızlanmıştır. Gelen Türk asrı, geleceğin gücü Türkiye’dir. Bize göre toplumsal uzlaşmanın dinamikleri milliyetçilik ve demokrasidir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Çorum’daki mitingde halka kırmızı karanfil dağıttı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin önünü kesmek için çırpındığını iddia eden Bahçeli, “Terörist Demirtaş, Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim diyor. Kim kiminle yürür bakın siz. Biz halkımıza ne diyorsa bakıyoruz. Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK ile yol yürüyor. Kılıçdaroğlu’nun Ağrı ve Van mitingleri bölücülüğün meydan okumasına sahne oldu” diye konuştu.

HDP’li birinin ‘Anayasa’dan Türklüğü çıkartacağız, dokunulmaz maddelere dokunacağız’ dediğini söyleyen Bahçeli, “Aynı şerefsiz ifadeleri Ali Babacan da paylaşıp, ‘Türklüğü Anayasadan çıkartacağız’ demedi mi? Bu ağırlaştırmış suç teşkil eden ve düşmanlık saçan açıklamalara Kılıçdaroğlu sessiz, İYİ Parti başkanı tepkisiz kaldı. Utanmadan üç maymunu oynadılar. İşlerine öyle geldiği için itiraz etmeyi çıkarlarına uygun bulmadılar” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Çorum’da 14 Mayıs’taki seçimler için miting düzenledi.

The Economist dergisinin muhalefetin iktidara gelmesi durumunda Türkiye’nin güney sınırları boyunca bir terör koridorunun açılacağını iddia ettiğini ifade eden Bahçeli, “Yine aynı ülkeden yayımlanan bir gazeteden Kılıçdaroğlu’nun bir tabuyu yıktığını, dolambaçlı sözlerle Erdoğan’ın kaybedeceğini ileri sürmüş” dedi. 14 Mayıs seçimlerini tüm dünyanın beklediğini söyleyen Bahçeli, “Haçlı bakiyeleri 14 Mayıs için senaryo geliştirip son kozlarını oynuyor, ne kadar Türk ve İslam düşmanı varsa zalimlerin paravan Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun arkasında duruyor. Terörü aklamaya, arındırmaya ve asıl maksadını saklamaya niyetlenen bu melanet siyaseti ekonomik ve diplomatik amaçlarının içine tıpkı bir mayın gibi yerleştiren ülkeler 14 Mayıs için mual hayal kuruyor” açıklaması yaptı.

Bahçeli, bir sonraki durağı Yozgat’ta halka seslendi. Konuşmasında muhalefete sert sözlerle yüklenen Bahçeli, 6’lı masadaki siyasilerin Türkiye’nin felaketlerle mücadelesini karalamaya çalıştığını, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devletin kısa sürede yaraları sarmasına tahammül edemediklerini söyledi.

MHP’nin Yozgat’taki ’14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende’ mitingi.

“CHP’yle PKK aynı masadadır” diyen Bahçeli, FETÖ’nün de masanın ‘gözcüsü’ olduğunu ileri sürdü. Millet İttifakı’ndaki partileri eleştiren ve İYİ Parti’nin adaylık açıklaması öncesi masadan kalktığını hatırlatan Bahçeli, “Birbirlerine oyun oynadılar, milletimizi aldatmak istediler, adına strateji dediler ve ‘kazanamayacak adayı kazandırmak için masadan kalktık’ dediler. Sonra tutup iki büyükşehir belediye başkanını müstakbel cumhurbaşkanı yardımcısı olarak takdim ettiler” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Yozgat’ta halka sahneden kırmızı karanfil dağıttı.

“Sayın Kılıçdaroğlu, sana söyleye söyleye şu gerçeği kafana sokacağım, bundan da asla vazgeçmeyeceğim, sen inkar etsen de Selahattin Demirtaş teröristtir. Ortağın HDP bölücüdür, Türkiye düşmanıdır, Osman Kavala, Sorosçudur, casustur, şaibelidir, suçludur. Bir teröristi, her taşın altından çıkan Sorosçu bir taşeronu nasıl serbest bırakacaksın?” diye soran Bahçeli, “CHP, İYİ Parti, HDP, PKK, FETÖ ve marjinal sol partiler aynı bataklıkta birleşmişlerdir. Bunlarla bir gelecek olmaz, bunlara Türkiye emanet edilemez, bunlara asla güven duyulamaz” dedi.

Yozgat’ta MHP seçmeni mitinge ilgi gösterdi.

Bahçeli'nin bir günü | Aydın ve Muğla'da halka hitap etti: 5 kuruşa vatan satan 1 dolara hain olurBahçeli’nin bir günü | Aydın ve Muğla’da halka hitap etti: 5 kuruşa vatan satan 1 dolara hain olur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.