Bakan yardımcısının torpil mesaisi: ‘Notunuzu aldım abi’

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın kendisine gelen ‘kadro ve yükselme talepleri’ni içeren mesajlara yanıt verdiği anlar kameraya yansıdı. Mesajlardan birinin sahibi olan Ak Partili Mehmet Ali Çelebi, olayı doğruladı.

Siyaset 4 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu’na bizzat bazı hakim ve savcılardan gelen ihbar mektuplarıyla başlayan yargıda liyakat tartışmaları, dün FoxTV kamerasına takılan görüntülerle başka bir boyut kazandı.

Dana önce ‘bürokraside yükselmenin yolları’na dair yaptığı bir konuşmada, “FETÖ’yü ziyaret ettim. Siyaset ve bürokraside yükselme o yolla oluyordu” ifadeleriyle tepki çeken Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, bu kez kameralara yakalanan mesajlaşma trafiğiyle gündem oldu.

Görevde yükselme sınavı için torpil olduğu iddia edilen mesajlara tek tek yanıt verdiği görülen Can’ın yapılacakları özel kalem müdürüne havale ettiği görüldü. Can’ın bir mesaja “Abi notumuzu aldık takip edeceğiz inşallah” diye yanıt verdiği de kameralara yansıdı.

Can’ın kendisine gelen torpil talep eden mesajları okuduğu anlar FoxTV kameralarına yansıdı.

Bu hatırlı mesajlardan birini CHP’den Memleket Partisi’ne oradan da Ak Parti’ye geçen milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin yolladığı görüldü.

Çelebi’den ‘yaptım ama bir sor niye yaptım’ açıklaması

Haberin ardından sosyal medya hesabından ilgili videoyu paylaşan Çelebi, kendisini şu sözlerle savundu:

“İzmir’den ŞEHİT BABASI R.O.’nun ricası üzerine Adalet Bakan Yardımcımız Ramazan Can’a “Mülakata giren kardeşimiz şehit yakını bilginiz olsun, takdirlerinize!” diyerek mülakatta bu konuda hassasiyet gösterilmesini istemem torpilmiş.

Şehit cenazesinden çıkıp DEM’lenmeye gidenleri, devletimize işgalci diyen Demirtaş’ı haber yapamayan FoxTV öyle buyurmuş.

Yazılı sınavı 89 olan kardeşimizin bize ihtiyacı bile yok. Bir şehit babasının ricasını sadece hassasiyet gösterilmesi için iletmek boynumuzun borcudur!

Satırın altında “ŞEHİT YAKINI” da yazıyor ama FOX tilkilik yapıp yayınlamıyor, hatta kapatıyor!

İsteyen gazetecilere gösterelim!!!”

AYM Başkanı: Uzaktan kumandalı yargıç olmazAYM Başkanı: Uzaktan kumandalı yargıç olmaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.