Bilal Erdoğan’dan İmamoğlu çıkışı: İstanbul’u seven adamın gözü dışarıda olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu'na isim vermeden yüklendi ve yerel seçime dair açıklamalar yaptı. Erdoğan, "İstanbul'u seven adamın böyle gözü dışarılarda olmaz" dedi.

Siyaset 1 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Bahçelievler Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Buluşmaları’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı. Programın açılış konuşmasını ise Bilal Erdoğan yaptı ve 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini hatırlattı. “Gönül isterdi ki hemen 15 Temmuz’un ardında muhalefet durması gerektiği yerde dursun ve Türkiye’de siyasi tablo 15 Temmuz şartlarında oluşmasın” diyen Bilal Erdoğan, yerel seçimlerde dahi halen 15 Temmuz çizgilerindeki bir kamplaşma olduğunu savundu.

Bilal Erdoğan, Türkiye’de adeta hak ile batıl mücadelesini andıran bu kamplaşma bu şekilde sürdüğü sürece nöbette olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da isim vermeden eleştiren Bilal Erdoğan, kentin iyi yönetilmediğini söyledi. Erdoğan, “İyi yönetemediklerini biliyorlardı ki birçok konuda dediler ki ‘Ankara bize köstek oluyor. İktidar bize engel olduğu için yapamıyoruz. Yoksa neler yaparız’. Bunu niye kullandılar? Sözüm ona cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklardı ya, 8-9 kişi birden Beştepe’de görev alacaklardı. Senaryo oydu. Argümanları da bu, ‘Ankara bize engel olduğu için yapamıyoruz. Hele iktidarı bize verin o zaman görün.’ Şimdi sana millet yine vermedi iktidarı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994’te İBB Başkanı seçildiğinde Ankara’dan şikayet etmediğini söyleyen Bilal Erdoğan, İstanbul’un 30 yıl öncesine göre daha zengin olduğunu belirtti.

Bilal Erdoğan konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Bu kadar borç harç yok. Ekonomi bu kadar güçlü, İstanbul’un birçok temel sorunu halledilmiş ama beyefendi hala sözlerini yerine getiremiyor. Birçok bahanenin arkasına saklanıyor, ‘Tatil bana yakışıyor, uyumak bana yakışıyor.’ diyor. Ne zaman başı sıkışsa, işte Bodrum’dan çıkıyor, bilmem nereden çıkıyor. Böyle İstanbul yönetilmez. İstanbul’a sevdası olan, İstanbul’u seven adamın böyle gözü dışarılarda olmaz. Her zaman İstanbul’a kim belediye başkanı olursa, onu biz 1994’te İstanbul’a belediye başkanı olan Tayyip Erdoğan’la kıyaslayacağız. Çıtayı oraya koyacağız. ‘Verdiğin sözleri tutuyor musun? İstanbul’la yatıp İstanbul’la kalkıyor musun?’ diye soracağız. Dolayısıyla bu adam bu işi yapamadı. Bu adam yan gelip yattı. Bu adam gözünü Ankara’ya dikti. Bu adam CHP’nin başına mı geçecek, cumhurbaşkanı mı olacak, bunları beklemekten ömrümüz geçecek. Bari İstanbul’u kurtaralım. İstanbul’u, vatandaşına ayrım gözetmeksizin Tayyip Erdoğan gibi seven bir başkana, bir zihniyete emanet edeceğiz.”

Ekrem İmamoğlu bu kez 'sol'dan yazdıEkrem İmamoğlu bu kez ‘sol’dan yazdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.