Cumhurbaşkanlığı Bilim Ödülü tartışmalı isme verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyadan duyurduğu bilim ödüllerinin iki sahibi tepki çekti. Biri “Erkek evlat edildiği kızla 18 yaşına bastığında evlenebilir” diyen profesör, diğeri TTK’yı zarara uğratmaktan ceza alan eski başkan.

Siyaset 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyadan bizzat duyurduğu 2023 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri tartışma yarattı.

2023 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü bilim alanında İlahiyatçı Prof. Dr. Süleyman Uludağ’a verildi.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberiyle birlikte Uludağ’ın geçmiş dönemde yaptığı açıklamalar tekrar gündeme geldi.

‘Evlat edinmek İslamiyet’te yoktur’

Uludağ 25 Nisan 2013 tarihinde kendisine yöneltilen “Evlatlık edinmek günah mı?” sorusuna “Evlatlıkla evlilik yapmak uygun” diyerek yanıt verdi. Uludağ’ın açıklamaları şu şekilde: “Evlat edinmek İslamiyet’te yoktur. Bir çocuğu alıp bakmak caiz, fakat evlat edinilen çocuk o kişinin ailesine mirasçı olamaz. Evlat edinen kişinin gerçek çocuğu akrabalık ve kan bağı oluşmadığından evlat edinen erkek, büyüttüğü kızı 18-20 yaşına geldiğinde evlenebilir. Yine evlat edinen kadının büyüttüğü evlatlığı erkek ile evlenmesinde sakınca yoktur.”

Ceza alan ‘kültür adamı’

Diken’de yer alan habere göre de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ödüle layık gördüğü bir başka isim ise Türk Tarih Kurumu’nun (TTK) eski başkanı Ali Birinci. AA’daki habere göre “Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Birinci’ye kurumun yayın satış mağazaları için alışveriş yapmak kamu zararına sebep olduğu iddiasıyla yargılandığı davada 8 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Birinci’nin cezası ‘yargılamada gösterdiği pişmanlık‘ dolayısıyla ertelenmiş.

Erdoğan'ın sesini yapay zeka ile taklit ederek dolandırıcılık yapan kişi eski Türk Tarih Kurumu Başkanı'nın oğlu çıktıErdoğan’ın sesini yapay zeka ile taklit ederek dolandırıcılık yapan kişi eski Türk Tarih Kurumu Başkanı’nın oğlu çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.