Bir liyakat hikayesi: AK Partili başkan valilik özel kalem müdürü oldu

Kilis'te Valilik Özel Kalem Müdürlüğü'ne AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kara atandı. Kara bugün iş başı yaptı.

Siyaset 16 Eylül 2024
Kilis AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kara

Kamuda işe alımlarda liyakatsizlik ve torpil son seçimlerde AK Parti’nin oy kaybına önemli bir gerekçe olarak gösterildi. Hatta AK Parti bu sorunu çözmek için mülakatları kaldıracağını vadetti. Ancak geçen yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üstünden geçen sürede ne mülakatlar kalktı ne de eleştirilere konu bu atamalar son buldu.

Çorum'da bir liyakat hikayesi: Sınavı AK Parti İl Başkanı'nın çaycısı ve şoförü kazandıÇorum’da bir liyakat hikayesi: Sınavı AK Parti İl Başkanı’nın çaycısı ve şoförü kazandı

Kilis’te Valilik Özel Kalem Müdürlüğü’ne AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kara atandı. Sözcü’nün haberine göre görevi tebliğ edilen AK Partili Kara bugün iş başı yaptı. Kilis Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’nü yıllardır yürüten İhsan Aray geçen hafta emekli oldu. Birçok vali ile çalışan Aray için Vali Tahir Şahin veda programı düzenlendi.

Aray’dan boşalan Özel Kalem Müdürlüğü’ne AK Parti’den transfer yapıldı. AK Parti Kilis Gençlik Kolları Başkanlığı’nı yürüten Musa Kara yeni Özel Kalem Müdürü oldu. Cuma günü Kara’ya görevi tebliğ edildi. Musa Kara, Kilis Belediyesi personeli olarak da görev yapıyordu. 31 Mart’ta Belediye AK Parti’den CHP’ye geçince CHP’li Belediye, ‘işe gelmiyor’ diye Kara’nın işine son verdi.

657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu’nda ‘istisnai memuriyet’ sayılan ‘Özel kalem müdürlüğü’ kadrosundan işe başlatılıp daha sonra memurluğa geçiş yapan birçok insan bulunduğunu da hatırlatmak gerekiyor. Özel kalem müdürlerinin KPSS’ye girmesi gerekmiyor.

Bir 'liyakat' mucizesi: Recep Tayyip Sever nasıl birinci olduBir ‘liyakat’ mucizesi: Recep Tayyip Sever nasıl birinci oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.