Vekil kürsüde kalp krizi geçirince böyle bağırdılar: Allah’ın gazabı!

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez TBMM’deki bütçe görüşmeleri için kürsüde konuşma yaparken kalp krizi geçirdi. Hekim olan vekiller yardıma koşarken, Ak Parti sıralarından “Allahın gazabı böyle olur" sesleri yükseldi. Vekilin durumu kritik.

Siyaset 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

TBMM’de bütçe maratonu devam ediyor. Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez TBMM kürsüsünde konuşmasını bitirir bitirmez bayılıp düştü. Bir anda yere yığılan Bitmez’in yanına diğer milletvekilleri koştu. Düşerken kafasını mermere vurduğu öğrenilen Bitmez’e kalp masajı yapıldı.

Kürsüde İsrail-Filistin savaşıyla ilgili olarak “Tarih sussa hakikat susmayacak. Onlar sanıyor ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız Allah’ın gazabından kurtulamayacaksınız” dedikten sonra bayılan Bitmez’in yanına diğer milletvekilleri koştu.

Bitmez’e ilk müdahale TBMM Genel Kurulu’nda yapıldı. Hasan Bitmez’e ilk müdahaleyi İYİ Partili doktor vekil Turhan Çömez yaptı.Bitmez kalp masajının ardından Genel Kurul’dan sedye ile çıkartıldı,  ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bitmez Bilkent Şehir Hastanesinde anjiyoya alındı.

Bitmez’in son durumu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Hasan Bitmez’in son durumuyla ilgili “Son verilen bilgiyle şu anda yoğun bakıma alındı. Burada bakımı belli bir süre devam edecek. Doktorlar, ‘Kalpteki damarlar tam olarak fonksiyonlarını yerine getiremiyor. Kılcal damarlarla kalp besleniyor’ dediler. Yapılan müdahalelerle şimdi kan deveranı sağlandı. Şu anda şuurunun yerine gelmesi noktasında bir gelişme yok. Zaman içinde vücut kendi dolaşımını kendisi sağlayacak noktaya gelir diye ümit ediyorum” dedi.

Bakan Koca: Durumu çok kritik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de fenalaşan Saadet Partili Bitmez’in sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca, “İlk müdahale Meclis’te yapıldı. Olaydan 20 dakika kadar sonra Bilkent Şehir Hastanesi’ne getirildi. Anjiyo planlandı, hemen yapıldı ve 2 ana damarının tam tıkalı olduğu görüldü. Devamında yapılan müdahale sonrası sonuç alınamayınca kalp akciğer pompasına bağlandı. Hayati fonksiyonlarını bu şekilde sürdürüyor. Durumu son derece kritik ve ciddi. Bütün ekipler bir arada yakınen takip ediyorlar” diye konuştu.

AK Parti sıralarından skandal sözler

Hasan Bitmez’in kalp krizi geçirip yere düştüğü esnadaki genel kurul tutanakları ortaya çıktı. Hasan Bitme yere düştüğü sırada AK Parti sıralarında “Allah’ın gazabı böyle olur işte” denildiği tutanağa geçti.

Ak Partili Zengin’den ‘arka sıradakiler’ açıklaması

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Saadet Partili Hasan Bitmez’in Meclis’te bayılması sırasında partisinin sıralarından gelen insanlık dışı sözler için “Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için olayın ne olduğunu hemen anlayamamış olabilirler” açıklaması yaptı.

Skandal olayın gündem olması üzerine, Meclis’te söz alan Zengin, “sosyal medyada haklarında bazı eleştiriler olduğunu” belirtip “Dışarıdan izleyenlerin, bir zalimlik içerisinde konuya yaklaştığını okuyorum, görüyorum” dedi.

Bitmez için bütün kalpleriyle dua ettiklerini söyleyen Zengin, “Bir milletvekili arkadaşımız şu an canıyla cebelleşiyor. Şu an siyaset yapma zamanı değil, şu an yapmamız gereken şey insani olarak kucaklaşmaktır. TBMM aynı zamanda bu birlikteliğin de gösterildiği yerdir” dedi.

 

Meclis’te bütçe kavgası: CHP ret vereceğini açıkladıMeclis’te bütçe kavgası: CHP ret vereceğini açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.