DÜNYA KUPASI 2026 72 Maç 48 Takım 12 Grup ⚽ Canlı Sonuçlar Fikstür 🏟️ Stadyumlar Hikayeler Keşfet → Dünya Kupası 2026 DÜNYA KUPASI 2026 Keşfet →

Çankaya Belediyesi’ne operasyon: Belediye Başkanı gözaltında

CHP'li Çankaya Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de yer aldığı 36 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini, 27 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Siyaset 11 Temmuz 2026

Ankara’da CHP’li Çankaya Belediyesi’ne sabah saatlerinde polis operasyonu düzenlendi.

Polis ekipleri belediye binasında çeşitli birimlerde arama başlatırken, operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Belediyedeki arama ve inceleme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı operasyona ilişkin açıklama yaptı:

“Aralarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in de yer aldığı toplam 36 şüpheli hakkında suç örgütü kurma, suç örgütüne üye olma, rüşvet alma, rüşvet verme, ihaleye fesat karıştırma suçlarından gözaltına alınmalarına ve adreslerinde arama, el koyma işlemi yapılmasına karar verilmiş, bu kapsamda şüphelilerden 27’si gözaltına alınmıştır.”

Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, operasyonun  ardından X hesabından açıklama yaptı. Güner  birkaç saat içinde Ankara’da olacağını söylediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

“Kıymetli Çankayalılar, Sevgili yurttaşlarım; Sabah saatlerinde belediye binamızda ve bürokratlarımızın evlerinde gerçekleştirilen arama dolayısıyla operasyondan haberdar olmuş bulunuyoruz. Önceden planlı olduğu üzere birkaç saat içinde Ankara’da olacağım. Bunu ilgili tüm makamlara da bildirdim. Yine evimde arama yapmak üzere gelen ekiplere de yedek anahtar ulaştırdım ve bütün arkadaşlarımızdan emniyet güçlerimize yardımcı olmalarını istedim. Göreve geldiğimizden bu yana bu kurumu en iyi şekilde yönettiğimizi ve bize güvenen hiç kimseye karşı mahcup olacak en ufak bir davranışımızın olmadığını tüm komşularımızın bilmesini isterim. Soruşturmanın detayları ve sebepleri netleştiğinde konuya ilişkin gerekli açıklamaları kamuoyuyla paylaşacağız.”

Operasyona ilişkin CHP Ankara İl Örgütü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada belediye binası önüne çağrı yapıldı:

-Değerli yoldaşlar, sabahın bu saatinde Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi Çankaya’mızın Belediye Başkanlığı’na hukuksuzca bir operasyon düzenlenmektedir. Tüm partililerimizi, Ankaralı yurttaşlarımızı; Çankaya Belediyemizin önüne dayanışmaya davet ediyoruz.

Şu ana kadar gözaltına alınan isimler ise şu şekilde:

1.Mesut AKINCI

2.Bora ÖZEL

3.Mehmet YILDIRIM

4.Ali YALÇIN

5.Songül ULUSAL

6.Ertan DOĞAN

7.Seyfullah YÜZYIL

8.Şenol BULUT

9.Paki KILAVUZ

10.Yavuz İRİŞ

11.Tunç Emre TAŞCIOĞLU

12.Murat BOLAT

13.Alaattin GÜZEL

14.Adnan ŞEN

15.Levent YENAL

16.Koray KURTCU

17.Ayşegül ÜNAL

18.Eren KAPLAN

19.Umut KILIÇASLAN

20.Hakan CEMALOĞLU

21.Remzi BAKA

22.Hasan ALAS

23.Erol BULUT

24.Mehmet ALAS

25.Musatafa Samet DADANDI

26.İnan SEVİLMİŞ

27.Emre DOĞAN

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.