CHP DİSK’in ‘Vergide Adalet’ yürüyüşüne katılacak

DİSK'in "Vergide Adalet, Gelirde Adalet" çağrısıyla başlattığı İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş Kocaeli'ne ulaştı. CHP Meclis Grubu'nda konuşan Özgür Özel yürüyüşe destek verdi, CHP olarak katılacaklarını söyledi.

Siyaset 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
DİSK yürüyüşünün 17 Kasım'da Ankara'da tamamlanması planlanıyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), ‘Vergide Adalet, Gelirde Adalet’ sloganıyla İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK yöneticileri ve işçilerin yürüyüşünde Kocaeli’nin İzmit ilçesine ulaşıldı. DİSK’li yöneticiler, Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, sendika ve siyasi parti temsilcileri ile işçiler tarafından karşılandı. ‘Gelirde Adalet Vergide Adalet’ yürüyüşünün 17 Kasım’da Ankara’da tamamlanması planlanıyor.

CHP lideri Özel’den yürüyüşe destek açıklaması

CHP’nin Atatürk’ün vasiyeti gereği, kimsesizlerin kimsesi olduğunu hatırlatan Özel, “Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Genel Başkanı Arzu Çerkez önderliğinde İstanbul’dan buraya doğru, Ankara’ya doğru yürüyor. İl başkanlarımız, ilgili arkadaşlarımız takip ediyorlar. Ankara’da cuma günü ben, grubum ve Ankara’daki üyelerimiz DİSK’le beraber Ulus’a kadar yürüyeceğiz ve onların yürüyüşlerine destek vereceğiz” dedi.

Özel konuşmasını Grup Yorum’un “Madenciden” şarkısının sözlerini uyarlayarak “Ayaklarına yeni ayaklar eklenecek, sesimize ses eklenecek, yeni kabuklar çatlayacak, yeni kulaklar işitmeye başlayacak söylediklerimizi, çok olacağız sonunda, ve değiştireceğiz bu ülkenin kaderini” diyerek bitirdi.

DİSK Başkanı Çerkezoğlu anlattı: Kılıçdaroğlu'na sunduğu dosyada ne varDİSK Başkanı Çerkezoğlu anlattı: Kılıçdaroğlu’na sunduğu dosyada ne var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.