CHP eğitimin sorunları için İstanbul’da miting düzenliyor

CHP 18 Mayıs’ta Saraçhanede eğitimin ve eğitimcilerin sorunları için toplanıyor. Mitingde yeni müfredat, yetersiz öğretmen atamaları, eğitimin gerici ve piyasacı hale getirilmesi protesto edilecek.

Siyaset 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yeni müfredat, sadece 20 bin öğretmen ataması, okulda şiddet vakalarındaki artış derken son haftaların başlıca gündem maddelerinden biri haline gelen eğitim CHP’yi harekete geçirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik partisinin 18 Mayıs Cumartesi günü Saraçhane’de yapacağı miting için çağrı yaptı.

Çağrı metninde son 22 yılda 18 müfredat, 9 milli eğitim bakanı ve sayısız sınav sistemi değiştirildiği, eğitimin bu yolla yap boza çevrildiği belirtildi.

Eğitime ayrılan payın giderek düştüğü ve devlet okullarının hayati ihtiyaçlarının karşılanmadığı vurgulanan çağrı metninde eğitimcilerin atama, kadro, geçim, mesleki haklar olmak üzere birçok mağduriyet yaşadığının altı çizildi.

Özgür Özel konuşma yapacak

Açıklama şu ifadelerle son buldu:

“CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in başında yer aldığı miting hazırlıkları kapsamında 39 ilçe başkanı ilçelerinde bulunan eğitim sendikaları, dernek ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeleri sürdürmekte, kurum ve kuruluşları mitinge davet etmektedir.  Mitingde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra, atanmayan öğretmenler, mülakat mağdurları, şiddet gören eğitim emekçileri birer konuşma yapacak. Yeni eğitim müfredatı, laik, çağdaş ve bilimsel eğitim konuları da mitingin ana konularından biri olacak. Bütün yurttaşlarımızı, eğitimdeki bu kötü gidişata hep birlikte dur demek için 18 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’da yapacağımız mitingimize davet ediyoruz.”

CHP'li milletvekilleri Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdüCHP’li milletvekilleri Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.