CHP Kahta İlçe Başkanı anlattı: Saldırı mezhepsel değil, kalabalığı hazmedemediler

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kahta'da yaşanan olaylar sonrası programını iptal etmesini 10 Haber'e değerlendiren CHP Kahta İlçe Başkanı Neşet Gül, bu saldırının mezhepsel bir yönünün olmadığını belirterek, "Alanda 10 bin insan toplandı. AKP'liler bundan rahatsız oldu" dedi.  

Siyaset 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman Kahta programı sırasında yaşanan sözlü ve fiziki saldırının yankıları sürüyor. Bu saldırıdan sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kahta programı iptal edildi.

Olayın yakın tanıklarından olan CHP Kahta İlçe Başkanı Neşet Gül 10 Haber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu saldırı girişiminin organize bir hareket olduğunu belirten Neşet Gül, “Olayın mezhepsel bir yönü yok. Burası AKP’nin çok yüksek oy aldığı bir yer. Bizim Kahta’da toplandığımız alanda 10 bin insan sayın Kılıçdaroğlu’nu dinlemek için toplanmıştı. AKP’liler bunu hazmedemedi ve olay çıkardı” dedi.

Programın iptal gerekçesini CHP Kahta İlçe Başkanı Neşet Gül şöyle açıkladı:
“Baktık, emniyet güçleri yetersiz kalacak. Bizim toplandığımız alanda en fazla 50 polis vardı. Bir olay çıkması durumunda bu kadar güvenlik görevlisinin müdahale etmede yetersiz kalacağını ve daha büyük olaylar yaşanması riskine karşın etkinliği iptal ettik. Öte yandan bu saldırı girişimini yapanların hepsi tespit edildi. Bayramdan sonra avukatlarımız hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacak.”

Sosyal medyada “Bu saldırı girişiminde Menzilciler de yer aldı” iddiasını ise yalanlayan Neşet Gül, “Menzil’in Kahta merkezde öyle bir etkisi yok. Bu taman asılsız bir iddia. Böyle bir durum yaşanmadı” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'na Adıyaman'da sözlü saldırılar: Kahta programı iptal edildiKılıçdaroğlu’na Adıyaman’da sözlü saldırılar: Kahta programı iptal edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.