CHP TRT’yi RTÜK’e şikayet etti, yöneticileri için suç duyurusu yapacak

CHP, Özel'in TTB Başkanı Fincancı ile yaptığı görüşmeyi "Tepki çeken görüşme" diye haberleştiren TRT hakkında "Bir siyasi parti aleyhine algı oluşturma gayretine girişmesi TRT Kanunu’na aykırıdır ve suçtur" diyerek RTÜK'e başvuru yaptı.

Siyaset 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
TRT bu ziyareti "Tepki çeken görüşme" diye vermişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel görevden alınmasından önce Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı ziyaret etmişti. CHP, ziyaretin TRT’de “Özgür Özel’den tepki çeken görüşme” başlığıyla haberleştirilmesi üzerine TRT’yi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet etti. Şimdi de TRT Genel Müdürü ve yöneticiler hakkında suç duyurusuna hazırlanıyor. T24’ten Eray Görgülü’ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut “Yargı ve RTÜK görevini yerine getirmezse de tarihe not düşeceğiz” dedi.

‘TRT suç işliyor’

Özgür Özel’in TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı ziyaretini “Özgür Özel’den tepki çeken görüşme” başlığıyla haberleştirmesi konusunda RTÜK’e başvuran  CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Bulut şikayet dilekçesinde  “Bu ayrımcı dil 85 milyonun vergileriyle tarafsız yayın yapması gereken kamu kuruluşunun dili olamaz. TRT yönetiminin kendi duygu ve düşünceleriyle haberleri şekillendirmesi, bir siyasi parti aleyhine algı oluşturma gayretine girişmesi TRT Kanunu’na aykırıdır ve suçtur” demişti.

TRT yönetimi için suç duyurusu

TRT’ye tepki gösteren CHP şimdi de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusuna hazırlanıyor. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve yönetim kurulu üyeleri hakkındaki suç duyurusunda haberle ilgili sorumluların cezalandırılması istenecek.

TTB davasında karar: Başkan ve konsey üyeleri görevden alındıTTB davasında karar: Başkan ve konsey üyeleri görevden alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.