CHP’de ‘genel af’ dönemi: Affedilenler listesi açıklandı

CHP’de genel başkan değişimiyle başlayan yeni dönem, ihraç aflarıyla devam ediyor. Kılıçdaroğlu döneminde ihraç edilen isimlerin parti meclisi kararıyla dönebileceği duyuruldu, affedilenler listesi netleşti.

Siyaset 28 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP Sözcüsü Deniz Yücel ihraç edilen isimlerin parti meclisi kararıyla partiye döneceğini söyledi. Tanju Özcan’ın MYK’de ‘dönüş’ talebi dün kabul edilmişti.

Yücel ihraç edilenlerin Parti Meclisi kararıyla partiye döneceğini açıkladı.

13 isim için temiz sayfa

Yücel “Parti Meclisimizin bir prensip kararı vardı. Partimizin 100. yılı nedeniyle 100. yıl affı konusunda karar almıştık. Af talepleriyle ilgili içlerinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da dahil 13 arkadaşımızın talepleri görüşüldü. 13 arkadaşımızın Parti Meclisi kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi” dedi.

Bu karardan faydalanması beklenen isimler şöyle:

Ethem Ejder Zengin, Mahmut Yıldırım, Tanju Özcan, İsmail Uysal, Timur Yalçıntuğ, Didem Yalçıntuğ, Niyazi Bakkalcı, Ünal Uysal, Ali Güneş, Emre Gelen, Hasan Akkaya ve Halime Öztürk.

Tanju Özcan mutlu ve adaylığa hazır

CHP MYK kararının ardından Tanju Özcan’dan bir açıklama geldi. Kararın haberini Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz’den aldığını belirten Özcan sosyal medya hesabından “Baba Evi’ne döndüm. Başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e ve CHP Parti Meclisi üyelerine şükranlarımı sunarım. Atatürk’ün partisinde ve onun ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Her şey çok daha güzel olacak” açıklaması yaptı.

Kararın ardından Sözcü TV’ye konuşan Özcan “Sizi yeniden belediye başkanı adayı olarak görecek miyiz?” sorusuna “Muhtemelen evet” yanıtını verdi.

Tanju Özcan CHP’den ihraç edildi, 10Haber'e konuştu: Hayırlı olsun Bay Kemal'eTanju Özcan CHP’den ihraç edildi, 10Haber’e konuştu: Hayırlı olsun Bay Kemal’e

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.