CHP’den ‘parti aleyhine çalışan’ üyeler için inceleme

CHP il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıyla yerel seçimlerde parti aleyhine çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını bildirdi.

Siyaset 20 Nisan 2024

Yerel seçimlerde zafer kazanarak 47 sene sonra birinci parti konumuna yükselen CHP’de Kasım 2023’te başkan değişimi yaşanmıştı. Parti içi tartışmaya da yol açan bu değişim yerel seçimde de kimi gerginliklere yol açmıştı. Buna yerel seçimde aday gösterilmeyen bazı isimlerin ‘kırgınlığı’ da eklendi.

Seçimin bitmesi sonrasıysa CHP bu iç meselesiyle ilgili de harekete geçti. İl ve ilçe örgütlerine gönderilen yazıda parti aleyhine çalışanlarla ilgili disiplin sürecinin başlatılacağı bildirildi.

‘Deliller genel merkeze bildirilmeli’

AA’ya göre CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve genel başkan yardımcıları Gül Çiftci Binici ve Gökan Zeybek imzasıyla örgütlere gönderilen yazı şöyle: “31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde partimizin elde ettiği başarı örgütlerimizin özverili çalışmaları sayesinde gelmiştir. Her bir partilimiz, yürekten çalışmasını sürdürürken maalesef bazı üyelerimizin partimiz aleyhine, başka parti veya adayların lehine çalıştığı bilgileri edinilmiştir.

Tüzüğümüzün 68/1-e maddesi ‘Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak’ fiilinin kesin ihraç cezasıyla cezalandırılması gerektiğini düzenlemiştir. Bu hükme göre partimiz aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerimizle ilgili disiplin süreci doğrudan Merkez Yönetim Kurulumuzca başlatılacaktır.

Yerel seçimlerde partimiz aleyhine, başka parti veya aday lehine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevkinin yapılması için bu kişilerin isim ve partideki görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşleri’ne bildirilmesi gerekmektedir. Delillendirilmemiş başvuruların işleme konmayacağını hatırlatır, gereğini rica eder, iyi çalışmalar dileriz.”

CHP'nin yeni grup başkanvekili belli olduCHP’nin yeni grup başkanvekili belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.