CHP'li Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl'ün Ak Parti'ye geçeceği iddiaları gündemdeyken Bingöl daha parti değiştirmeden belediyede kritik müdürlük ve başkan yardımcılığı koltuklarına Ak Partili isimler getirildi.
Tuzla Belediyesi’nde Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye katılacağına dair tartışmalar sürerken, belediye yönetim kadrosunda peş peşe kritik atamalar gerçekleştirildi. Hakkındaki iddialara ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmayan Bingöl, idari kadroda değişikliğe gitti. Yapılan son düzenlemeyle Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevine, daha önce Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan ancak seçilemeyen İlhan Çöpoğlu getirildi.
Belediyedeki bürokratik değişim Çöpoğlu atamasıyla sınırlı kalmadı. Eski Ak Partili Belediye Başkanı Şadi Yazıcı döneminde 15 yıl boyunca başdanışmanlık, Özel Kalem Müdürlüğü, Basın Müdürlüğü ve TUZYAP Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Harun Oğuzhan Belediye Başkan Yardımcılığına atandı.
İskan ve Ruhsat İşleri doğrudan kendisine bağlanan Oğuzhan’a yönelik süreçte Bingöl, avukatlık bürosundan ortağı olan ve seçim sonrası Özel Kalem Müdürü yaptığı Eray Bektaş’ı Dış İlişkiler Müdürü olarak doğrudan Oğuzhan’a bağladı.
Belediyedeki yönetim değişimleri kapsamında Özel Kalem Müdürlüğü koltuğuna eski Ak Parti Tuzla Belediye Başkanı ve eski Bakan İdris Güllüce’nin yeğeni getirildi. Öte yandan bu atamanın hemen ardından Ak Parti Başiskele Belediyesi’nden bir başkan yardımcısının da Tuzla Belediyesi kadrosuna transfer edildiği bildirildi.