CHP’ye geçen belediye yıllık 426 bin TL ödenen üç gazeteye aboneliği bitirdi

Yerel seçimde MHP'den CHP'ye geçen Kastamonu'da yeni belediye başkanı Baltacı, yıllık 426 bin TL ödenen Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah aboneliklerinin iptal edildiğini bildirdi.

Siyaset 18 Nisan 2024

Yerel seçimlerde CHP’nin 47 sene sonra birinci parti olması sonrası el değiştiren belediyelerle ilgili tartışmalar sürüyor. CHP, AK Parti ve MHP’den kazandığı belediyelerin borçları açıklayarak geçmiş dönemde yapılanları topluma duyurmaya çalışıyor.

30 yıl sonra CHP’ye geçen Kastamonu’da da yeni başkan Hasan Baltacı da işe iktidara yakın gazete aboneliklerini sonlandırarak başladı.

Baltacı ”Belediye bütçemizden yıllık 426.230 TL abonelik ücreti ödenen gazetelerden Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah abonelikleri iptal edilmiştir. Yerel basın abonelikleri de yeniden gözden geçirilmek üzere değerlendirmeye alınmıştır” dedi.

Sancaktepe’de de jakuzi tartışması yaşanmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi danışmanlığını yapan Necati Özkan, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi’nde başkanlık katının 6 bin metrekare olduğunu, katta jakuzi ve 200 metrekarelik mutfak bulunduğunu söylemişti.

Eski Sancaktepe Belediye Başkanı AK Partili Şeyma Döğücü ise iddiaları reddederek “Jakuzi olduğunu iddia edenlere karşı hemen şimdi başkanlık makamından canlı yayın açarak bu mevzuyu temizlemenizi vicdan ve haysiyetinize havale ediyorum” demişti.

Daha sonra ise başkanlık katındaki lüks banyolar görüntülenmişti.

CHP’li yeni belediye başkanı Alper Yeğin de daha sonra önceki dönem borçlarını pankartla belediye binasına asmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.