Cumhur İttifakı’na alınmayan Perinçek: Erdoğan, Atlantik’e boyun eğdi

Cumhur İttifakı'na katılma taleplerinin reddedildiğini açıklayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Tayyip Erdoğan, ise Atlantik’e boyun eğme yolunu seçmiştir” dedi.

Siyaset 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 22 Mart’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Cumhur İttifakı’na katılma taleplerini ilettiklerini, 24 Mart’ta ise bu talebin reddedildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzayı toplayamayan Perinçek, “Açıkça belirtmek durumundayız. Türkiye’nin bağımsızlığı, güvenliği ve üretim devrimi yolunu değil, ABD’ye boyun eğme yolunu seçtiler” diye konuştu.

Doğu Perinçek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

-Cumhur İttifakı’nın, Vatan Partisi’ni reddetmesi, kuşkusuz bir tercihtir. Açıkça belirtmek durumundayız: Türkiye’nin bağımsızlığı, güvenliği ve Üretim Devrimi yolunu değil, ABD’ye boyun eğme yolunu seçtiler.

-Nitekim bu tercih, uygulamalarda da kendini gösteriyor. Şu anda Cumhur İttifakı, bütün olanaklarını kullanarak, bölücü HÜDA PAR’ı parlatmakla meşguldür. AK Parti, MHP ve BBP sözcüleri, Şeyh Sait ve Seyit Rıza takipçisi olmakla övünen, Türk Milleti kavramını Anayasadan çıkartmayı programına alan, Kürtçeyi resmî dil yapmayı hedefleyen HÜDA PAR ile işbirliğini haklı gösterme gayretine girmişlerdir. Mecliste Altılı Masa’nın himayesindeki PKK yetmiyormuş gibi, şimdi Cumhur İttifakı da HÜDAPAR Bölücülüğünü Meclise taşıma görevinin altına girmiştir. Böylece ABD’nin “Kürdistan” adı altında İkinci İsrail devleti kurma planına hizmette Altılı Masa ile buluştular. HDP ile HÜDA PAR’ın Mecliste sözde Kürdistan ayrılıkçılığı için el ele vereceğini göreceğiz. Programları aynıdır.

-Sayın Tayyip Erdoğan, 26 Mart 2023 tarihli Economist Dergisinin yazdığı gibi, Atlantik dünyası içinde “uslu durma” yolunu seçmiştir. ABD emperyalizminin baskı ve tehditleri karşısında NATO’nun Doğuya doğru genişlemesi sürecine teslim olmuşlardır. Türkiye’nin Rusya, İran ve Çin ile dostluk ilişkilerini tahrip eden uygulamalar birbirini izliyor.

-14 Mayıs’ta seçmenin önüne konan Cumhurbaşkanı adaylarının hepsi de Atlantik’teki çıkmazın içindedirler. Denenmelerine gerek yok, ne yapacakları tecrübeyle bellidir. Hepsi de çözümsüzdür. Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin kaos planının aletidir. Tayyip Erdoğan, ise Atlantik’e boyun eğme yolunu seçmiştir.

Perinçek’ten PKK’ya kucaklaşma çağrısı: Birbirimizi vurmayalım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.