Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum oldu

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin İstanbul'daki toplantısında adayın eski bakan Murat Kurum olduğunu duyurdu. Erdoğan 11'i büyükşehir 26 ilin adayını da açıkladı.

Siyaset 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’ndeki programda 11’i büyükşehir olmak üzere 26 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kampanyasını başlatmıştı. Bugün ise başlıca rakibi, Ak Parti’nin aylardır merakla beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı açıklamayla eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, Ak Parti milletvekili Murat Kurum’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığını ilan etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adayları açıklamadan önce yaptığı konuşmada öne çıkanlar şöyle:

Bugün 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 15 belediye başkan adayımızı tanıtmak için buradayız. Adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum.

Adaylarımızın her birini kapsamlı istişareler sonucunda belirledik. Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. 30 yıllık birikime ve donanıma sahibiz. Gerçekten de 1994 yılından itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik felsefesini hayata geçirmiş bir kadroyuz. Vesayet güçlerinin tüm engellemelerine rağmen, belediyecilikte adeta destan yazdık. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldik. Şehirlerimizin makus tarihlerini nasıl tersine çevirdiysek ülkemizin demokrasi eksikliğini gidermek için de harekete geçtik.

Çöpten, çamurdan, çukurdan İstanbul’umuzu nasıl temizlediysek tüm illerimizde de bu temizlik için yola çıktık.

Partimizden kuruluşundan sadece 15 ay sonra girdiğimiz 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletimizin teveccühü ile iktidara geldik. 21 yılı aşkın süredir iktidarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. 28 Mayıs’ta milletimizden 5 yıl daha yetki aldık. 31 Mart’ta gerçek belediyecilik faaliyetini yerine getirecek adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız.

Mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin

Muhalefet partilerindeki belediyelerin kötü yönetilmesinin faturasını milletimiz ödemesin diye biz ödüyoruz. Bunun için adaylarımızı tespit ederken şehirlerinin her anında yanında olacak isimleri seçmeye dikkat ettik. İl ve ilçelerdeki vatandaşlarımıza da bir çağrımız var. 31 Mart’ta kadar durmak yok, yola devam diyoruz. Muhalefetin ideolojik dayatmaları sebebiyle hak ettikleri hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin diyoruz.

Bahane değil, çözüm peşinde koşan, kendi bireysel amaçlarının değil şehrinin gündemiyle yatıp kalkacak belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz. 15 Ocak pazartesi günü seçim beyannamemizi hazırlayacağımız büyük bir tören yapacağız. Burada seçim startını vererek gece gündüz sahada olacağız.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 31 Mart’ta seçim zaferlerine en büyük halkayı ilave edeceğimize inanıyoruz. Belediyecilikte yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız.

Dünyada yerel demokrasinin doğrudan millet iradesiyle işlediği pek az ülke vardır. Şehrinin belediye başkanlarını, mahalle ve köy muhtarlarını belirleyecek vatandaşlarımıza şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin tercihi ne olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır. Oy renginden dolayı millete hakaret etmek asla olmaz. Biz sadece vatandaşlarımıza oylarını eser ve hizmet siyasetinden yana kullanmalarını tavsiye etmekle mükellefiz. Seçimlerin ve seçilecek adayların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Siyasi hayatımızın her safhasında bunlarla karşılaştık, mücadele ettik.

Bu milletin ne cumhuriyetle ne de cumhuriyetin banisi Mustafa Kemal Atatürk’le bir derdi yoktur. Türkiye bu tuzağa düşmeyecek bir ülkedir.

Her karışı terle ve kanla sulanmış vatan toprakları üzerinde meydanın boş olmadığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad’dan size ekmek çıkmak. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size ekmek kazandırmak. Samimiyseniz bunu ülke genelinde yerli ve milli olarak ifade edin. Bizi üzen ülkemizin 2. büyük partisi hüviyetine sahip CHP’nin Türkiye düşmanlarına kuyruk olmasıdır. Bu partinin emanetçi genel başkanı milleti tahrik ederek, parti içi iktidar kavgasını unutturmaya… Bundan başka bir işe yaramıyor.

31 Mart seçimlerinde Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Biz kendisinin zincirlerinden kurtularak özgürleştirmesini isteriz. Bu zatın gidişatı şu anda pek de iyi gözükmüyor. Daha bismillah demeden, anayasal düzene kastetmekten 18 yıl ceza almış bir teröristi adeta Meclis’ten cezaevine tünel kazarak kurtarma peşinde düşüyor. Siyaset her kişinin değil, er kişinin hakkıdır.

‘İstanbul muradına kavuşacak’

El ele vererek İstanbul’u fetret devrinden çıkaracağız. Yapacak çok işimiz, ülkemize kazandıracak çok eserimiz, milletimize verecek çok hizmetimiz var. Milletimize yapılacak her bir hizmeti ibadet şuuruyla yapacağız. İstanbul muradına kavuşacak. İstanbul’un kaybedecek bir 5 yılı daha olmadığına inanıyoruz.

 

Açıklanan belediye başkan adaylarının tamamı şöyle:

1- Artvin: Mehmet Kocatepe

2- Aydın: Mustafa Savaş

3- Balıkesir: Yücel Yılmaz

4-Bingöl: Erdal Arıkan

5- Bitlis: Nesrullah Tanğlay

6- Bursa: Ali Nur Aktaş

7- Çanakkale: Julide İskenderoğlu

8- Çankırı: Hüseyin Filiz

9- Denizli : Osman Zolan

10- Düzce: Faruk Özlü

11- Edirne: Belgin İba

12- Elazığ: Şahin Şerifoğulları

13-Erzurum: Mehmet Sekmen

14- Eskişehir: Nebi Hatipoğulları

15-Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

16- Isparta: Şükrü Başdeğirmen

17- İstanbul: Murat Kurum

18- Kastamonu: Tahsin Babaş

19- Kocaeli: Tahir Büyükakın

20- Muğla: Aydın Ayaydın

21- Ordu: Hilmi Güler

22- Rize: Rahmi Metin

23- Samsun: Halit Doğan

24- Sinop: Yakup Üçüncüoğlu

25- Tokat: Eyüp Eroğlu

26- Yalova: Mustafa Tutuk

AK Parti'den İstanbul için seçim şarkısı: Çoğu bitti azı kaldıAK Parti’den İstanbul için seçim şarkısı: Çoğu bitti azı kaldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.