Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Özdağ sorusu

Zafer Partisi lideri Özdağ'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir protokol imzaladığını söylemesi siyaseti karıştırdı. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na o iddiaları sordu.

Siyaset 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, T24’e konuşmuş ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeleri durumunda üç bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı başkanlığı üzerine yazılı mutabakat yaptıklarını söylemişti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise “Zafer Partisi ile partimiz arasında kamuoyuna açıklanan bir protokol imzalanmıştı. Ayrıca iki genel başkan arasında yapılan bir protokol daha vardı. Her iki protokolde de 3 bakanlık ve MİT müsteşarlığına dair bir düzenleme ve madde yer almamaktadır” diyerek Özdağ’ı yalanlanmıştı.

10Haber’e konuşan Özdağ ise “Elimde belge olmasa açıklar mıyım? Teşekkürler” demişti ancak belgeyi göstermemişti. Bu tartışmalar siyaset gündeminde hareketliliğe neden olurken bir açıklama da Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Karar TV’ye konuşan Davutoğlu, Özdağ’ın iddialarını Kılıçdaroğlu’na sorduğunu söyledi. Davutoğlu o konuşmayı “Sayın Kılıçdaroğlu’na Özdağ’ın iddialarını sordum. Bu iddiaların söz konusu olmadığını üç bakanlık değil tek bir bakanlık üzerinde konuşulduğu ve bu bakanlığın ne olacağının belli olmadığını söyledi. ‘Kesinlikle bunlar doğru değil’ dedi” sözleriyle aktardı.

HDP'li Sakık: CHP belediyelerinde Kürt sineği bile yaşayamazHDP’li Sakık: CHP belediyelerinde Kürt sineği bile yaşayamaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.