Davutoğlu’ndan temiz siyaset çağrısı: Siyasi destekli soygun var

Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu grup toplantısında konuştu. Davutoğlu gündemdeki dolandırıcılık olayları için “Siyasi destekli soygun var” dedi. Karamollaoğlu ise Erdoğan’ın “Sende vicdan var mı?” sözlerini eleştirdi.

Siyaset 29 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Saadet-Gelecek ortak meclis grubunun haftalık toplantısında konuştu.

Ahmet Davutoğlu konuşmasına organize suç örgütü Sedat Peker’in geçen senelerdeki ifşaatlarını hatırlatarak başladı. Peker’in iddialarının ardından dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası için Meclis önünde açıklama yaptıklarını söyleyen Davutoğlu, sırayla Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın kendi bakanlığına dezenfektan satmasını ve seçimden önce çıkarılan varlık barışını hatırlattı.

Bunlara karşı temiz siyaset çağrısı yapan Davutoğlu “Devletin her yerinde hortumlama var. Şu an her yeri saadet zinciri almış. Nerden geliyor bu paralar. Saçlarına dolar takanlar… Kamuoyunun tanıdığı meşhur futbolcular… Yüzde 2 binlere varan faizler… Bu paraları alan da, güzellik merkezi açan da devletimiz, bayrağımız, ezanımız diyor. Artık bunları söyleyene millet şüpheyle yaklaşıyor. Siyasi destekli soygunlar var arkadaşlar, adını koyalım. Bunlar ihale değil, soygun” diye konuştu.

Davutoğlu “Bu siyaset destekli soyguna son vermek lazım. Tablonun bir tarafından doları saçına dolayanlar diğer yanında 7 bin 500 lira emekliler” dedi.

Gazze’de süren savaşla ilgili haftalardır iktidara seslenen Davutoğlu İsrail’le Türkiye arasındaki ticareti  bir kez daha eleştirdi. Davutoğlu “Türkiye’den 300 gemi şu ana kadar İsrail’e gitti. İçinde ne var geminin, petrol, demir çelik, gıda. İsrail’in demir çelik ihtiyacının üçte biri Türkiye’den gidiyor. Birçok talepte bulunduk. 20 Kasım’da gitmesi gereken meclis oraya gitmedi. Siz ne zaman İsrail’deki şirketlerine boykot uygulayacaksınız. Onlar zulme ortak olmuyor, zalimin kendisi oluyorlar” dedi.

Saadet grubundan 50+1 soruları: Artık gücünüz mü yok? Cumhurbaşkanını kim aldattı?Saadet grubundan 50+1 soruları: Artık gücünüz mü yok? Cumhurbaşkanını kim aldattı?

Karamollaoğlu: ‘İsrail’e giden gemilerin sahipler kimler?’

Davutoğlu’nun ardından kürsüye gelen Temel Karamollaoğlu, Hamas’la İsrail arasındaki esir takası için “Bir avuç Müslüman 57 İslam ülkesinin yapamadığını yaptı. Uluslararası kurum ve kuruluşların başaramadığını Filistinli mücahitler başardı. Yaklaşık iki ay oldu Gazze direniyor. Hem İsrail’e karşı hem de emperyalist devletlere karşı direniyorlar. İslam ülkelerinin sessizliğine, manipülasyonlara rağmen direniyorlar. Esir değişimi ancak bu mücadeleyle mümkündü. Sadece kınayarak İsrail zulmü sona ermiyor” diye konuştu.

Karamollaoğlu da Davutoğlu gibi “Türkiye limanlarından İsrail’e giden gemilerin sahipleri kimlerdir, kimlerle bağlantıları var buna bakmak mecburiyeti var” dedi.

Erdoğan’a kira eleştirisi

Karamollaoğlu yüksek enflasyonla birlikte uçuşa geçen kiralarla ilgili ise “Alın teriyle harama bulaşmadan kazanmanın her geçen gün zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Hadi buna da razıyız, en azından düzgün bir evde kirada oturayım diyenlerin oturamadığı bir dönemden. Erdoğan ev sahibiyle sorun yaşayan bir vatandaşı gündemine aldı. Ev sahibine seslendi ‘Sende vicdan yok mu’ diye. Güler misin ağlar mısın. Vatandaşlar da Erdoğan’a sesleniyor, ‘Sen de hiç insaf var mı?’ Kiraların yükselmesinin sebebi kim? Sayın Cumhurbaşkanı bir de belediye başkanını aramış, 21 yıldır iktidarda ama hiç kendini sorgulamamış. Birkaç yıl önce söylediğini hatırlamıyor. Bu bir hastalık mı vurdumduymazlık mı?” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile işinden ihraç edilip yargıda beraat etmesine rağmen işine dönemeyenler de Karamollaoğlu’nun gündemindeydi. Karamollaoğlu “Beraat ettiği halde işine dönemeyen vatandaşlarımız neden bu halde? Türkiye’nin problemi sadece kira değil, adalet mekanizmasına müdahale edilmesi, hukuka aykırılık var. Uyuşturucu bataklığına düşmüş gençlerimiz var, mafyaya düşmüş vatandaşlarımız var… İnsanlarımızın sesi de eskisi kadar güçlü çıkmıyor. Seslerini yükselttiklerinde kafalarında balyozu görünce seslerini yükseltemiyorlar” dedi.

Saadet’ten boykot tepkisi: İsrail'e gemilerle barut ve çelik gönderiliyorSaadet’ten boykot tepkisi: İsrail’e gemilerle barut ve çelik gönderiliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.