Değişimciler 27 ilçe başkanının desteğiyle İstanbul adayını açıkladı

CHP'de değişimcilerin desteklediği Özgür Çelik 27 ilçe başkanının desteğiyle İstanbul İl başkanlığına aday olduğunu açıkladı. İl kongresi 8 Ekim'de yapılacak.

Siyaset 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CHP’de ‘değişimcilerin’ desteklediği CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 27 ilçe başkanıyla birlikte CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde kendisini desteklemeye gelenlere konuşan Özgür Çelik, “Bugün televizyonlarda partimizin kongre ve kurultay süreçlerini tartışarak CHP’yi zayıflatmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir. Asıl tartışılması gereken, lider sultasıyla yönetilen partilerdir. Asıl tartışılması gereken hem ülke yönetiminde hem de parti yönetiminde tek kişi tarafından alınan kararlardır. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri, parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edecektir. Hatta parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edecektir” dedi.
28 Mayıs’tan sonra toplumda umutsuzluğun hakim olduğunu belirten Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:
“29 Mayıs sabahından itibaren ilçemde mahalleleri ve sokakları ziyaret ettim. Konuştuğum her yaş ve kesimden vatandaşta gördüm ki komşularımda bir umutsuzluk hakim. Gördüm ki bu ülkenin birlikte ve güçlü olmasını isteyen vatandaşları, makul ve sağduyulu yurttaşları umutsuz. Bilinmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri olarak bizler, ekseriyetle bunun bilincindeyiz. Bilinmelidir ki halkımızın bu sonucu kabullenemediğinin farkındayız. Partimize ve muhalefete umut bağlayan milyonlarla öz eleştiri vererek yeniden kucaklaşmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Görevlerimizin ve sorumluluklarımızın farkındayız. Bunun için asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz ve çok çalışacağız.”

İlk aday değişimciler açıkladı

Değişimcilerin desteklediği Özgür Çelik resmi olarak ilk adaylığını açıklayan isim oldu. Özgür Çelik’ten önce genel merkezin desteklediği aday olduğu iddia edilen Selçuk Sarıyar da aday olacağını açıkladı ancak resmi olarak adaylık açıklaması yaptı. CHP’nin İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat’ın da aday olacağı CHP kulislerinde dillendiriliyor.

Özgür Çelik kimdir

Özgür Çelik, 14 Haziran 1981’de Sivas’ta dünyaya geldi. 20 yıldır eğitim alanında faaliyet yürüten bir kurumun kurucusu ve müdürü. İletişim alanında lisans eğitimi aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı yaptı. İkinci Yüksek Lisansını yine İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Çalışmaları alanında tamamladı.

2015-2018 yılları arasında CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 25 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresinde İlçe Başkanı seçildi. 22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler 12. Olağan Kongresi’nde yeniden seçilerek İlçe Başkanlığı görevine devam etti. Çelik, halen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini yürütmektedir.

CHP İstanbul’da 10 ilçe kongresini daha yaptı: Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ağırlıktaCHP İstanbul’da 10 ilçe kongresini daha yaptı: Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ağırlıkta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.