DEM Parti, Kızıltepe belediye başkanı hakkında disiplin soruşturması başlattı

DEM Parti Kızıltepe belediye eş başkanı İpek hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını duyurdu. Parti'den yapılan açıklamada kendilerine ulaşan şikayet üzerine soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Siyaset 3 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Zeyni İpek.

DEM Parti, Mardin’in Kızıltepe ilçesi Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek hakkında disiplin soruşturması başlattı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada soruşturmaya İpek hakkındaki şikayetler gerekçe gösterildi. Partiye ulaşan şikayetler ve partinin ilkelerine aykırı davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturmanın sonucunun kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

DEM Parti’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Kızıltepe Belediye Eş Başkanımız Zeyni İpek’e dair Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu’muza ulaşan şikâyet ve belgelerden partimizin program, ilke ve ahlaki değerlerine aykırı davranışlarda bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle kendisiyle ilgili disiplin soruşturması başlatılmıştır. Kısa sürede sonuçlandırılacak olan disiplin soruşturmasının sonuçları kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.”

Yerel seçimlerde DEM Parti’nin adayı Zeyni İpek Kızıltepe’de yüzde 70.57 oranında oy almıştı. İpek seçim sonrası yaptığı açıklamada “31 Mart seçimlerinden halkımız bize ve iradesine sahip çıkarak yanımızda durdu. Bildiğiniz gibi 2016 ile 2019 yılında 2 defa irademize kayyum atandı. Bu halk seçimlerde yine iradesine sahip çıkarak kayyum uygulamasına son verdi. Bugün Nilüfer başkandan görevi devralıyoruz” demişti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın annesi yaşamını yitirdi: Grup toplantısı iptal edildiDEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın annesi yaşamını yitirdi: Grup toplantısı iptal edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.