DEM Parti yöneticileriyle görüşen AK Partili vekil Ensarioğlu: Seçime tek girsinler başka talebimiz yok

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu yerel seçimlere ilişkin konuştu. DEM Parti görüşmelerine de değinen Ensarioğlu “Kendileri olarak girsinler seçime. Bizim başka talebimiz yok” dedi.

Siyaset 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu hakkındaki Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı iddiaları ve yerel seçimlerle ilgili açıklamalar yaptı.

Rudaw’a konuşan Galip Ensarioğlu,DEM Parti ile yerel seçimde ittifak olup olmayacağına ilişkin soruya “Tabii DEM Parti milletvekilleriyle dostluğumuz var, görüşmelerimiz var, oturuyoruz, sohbet ediyoruz. Geçenlerde de yetkilileriyle sohbet ettik. Ne yapabiliriz, Türkiye’de yeniden bir yumuşama için nasıl kapı aralanabilir, birlikte yeniden huzur ortamı nasıl sağlanabilir? Bunları doğal olarak aramızda konuşuyoruz ama parti genel merkeziyle resmi bir temasları var mı, benim bundan haberim yok. Ben de dışardan bir takım duyumlar alıyorum” dedi.

DEM Parti’nin genel seçimlerde CHP’yi desteklemesini olumlu karşılamadıklarının altını çizen Ensarioğlu “HDP bizi sevsin, bizi övsün, bize oy versin gibi bir şeyimiz yok. Hiçbir zaman olmaz da, ki zaten siyasete ters. HDP kendisi olsun, başkasına koltuk değneği olmasın diyoruz” diye kaydetti.

‘CHP Kürt sorununun anasıdır’

Ensarioğlu şöyle devam etti:

“Kastım şudur; cumhurbaşkanlığı seçiminde de kayıtsız şartsız CHP’ye destek verdi. Geçen yerel seçimde HDP sayesinde, İstanbul, Antalya, Adana ve Mersin gibi büyükşehirleri onlar sayesinde aldılar. Peki, ne aldılar da bu kadar destek veriyorlar ve niye veriyorlar? Çözüm sürecini başlatan, demokratikleşme, Kürt dili ve kimliğinin önündeki engelleri kaldıran, bir sürü yasal demokratik düzenleme yapan, Doğu ve Güneydoğu’ya bu kadar hizmet eden bir partiye elinden gelen düşmanlığı yapacaksın ama gideceksin Kürt’ün düşmanıyla işbirliği yapacaksın. Asıl meseleniz Kürt meselesi ise CHP Kürt sorununun anasıdır, babasıdır, varlık sebebidir.”

‘Kendileri olarak girsinler seçime’

Selahattin Demirtaş’ın Kobane Davası duruşmalarındaki savunmalarını da okuduğunu söyleyen Ensarioğlu şöyle konuştu:

“Rotayı sol marjinal çizgiden tam 180 derece döndürüp Kürdi çizgiye dönüştürmüş. Sanki geçen seçimlerde ‘seni başkan yaptırmayacağız’ dan başlayıp “Kemal yürü” diyen kendisi değilmiş gibi. CHP’ye kayıtsız şartsız destek verip sol marjinal anlayışa, parti içindeki ittifak ortakları marjinal solla birlikte Kürt’ün oyuyla Türk soluna hizmet eden kendileri değilmiş gibi. Çünkü halktan tepki gördüler, yüzde iki-üç oyları düştü. Şimdi bakıyorlar demek ki bu marjinal solun derdiyle Kürt’ün derdi bir değil, yolu da bir değil, rotayı çevirmişler. İnşallah rotayı çevirirler, kayıtsız şartsız Kürt düşmanlarına hizmet etmeye devam etmezler. Kendileri olarak girsinler seçime. Bizim başka talebimiz yok. Bize en sert muhalefeti yapsınlar ama, kendileri olarak seçsinler.”

‘Çözüm süreci bitti, ölen bir şeyi diriltemezsin’

AKP’li Ensarioğlu “Gündeminizde çözüm süreci var mı?” sorusunu ise “Çözüm süreci bitti. Ölen bir şeyi diriltemezsin. Ancak PKK silahlı varlığına Türkiye’de son verir, bunun gereğini yapar, HDP de demokratik siyasetin kuralları içinde siyaset yapar, o zaman yeni bir şey belki kurgulanır. Ama çözüm süreci öldü, yani eski çözüm süreci yok” diye yanıtladı.

AK Parti ve MHP'nin yerel seçim planı netleştiAK Parti ve MHP’nin yerel seçim planı netleşti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.